Recepten

Här publiceras alla recept som förekommit i någon av våra matkassar

Vecka 50, dag 1 - Vår fried rice med broccoli, edamamebönor, teriyakisås, gröna ärtor, ingefära, stjärnanispicklad morot, isad silverlök & chiliyoghurt.
🕒 15 min
NaN

Vecka 50, dag 1 - Vår fried rice med broccoli, edamamebönor, teriyakisås, gröna ärtor, ingefära, stjärnanispicklad morot, isad silverlök & chiliyoghurt.

Emil Petzén

Vecka 50, dag 2 - Bakade rostade rödbetor med krämig polenta, salladsost marinerad i vitlök & örter samt rostade pumpafrön.
🕒 15 min

Vecka 50, dag 2 - Bakade rostade rödbetor med krämig polenta, salladsost marinerad i vitlök & örter samt rostade pumpafrön.

Emil Petzén

Vecka 50, dag 3 - Taco med fajitakryddade tunna sojastrips, örtig creamy corn & skivad rödlök. Serveras med stekt potatis.
🕒 15 min
NaN

Vecka 50, dag 3 - Taco med fajitakryddade tunna sojastrips, örtig creamy corn & skivad rödlök. Serveras med stekt potatis.

Emil Petzén

Vecka 49, dag 1 - Krämig soppa på gröna ärter, serveras med grilled chili cheese macka på surdegsbröd.
🕒 15 min
NaN

Vecka 49, dag 1 - Krämig soppa på gröna ärter, serveras med grilled chili cheese macka på surdegsbröd.

Emil Petzén

Vecka 49, dag 2 - Örtmarinerad bulgur med fetaostkräm, vitlöksoliver, rödlök samt chilistekta edamamebönor & broccoli.
🕒 15 min
NaN

Vecka 49, dag 2 - Örtmarinerad bulgur med fetaostkräm, vitlöksoliver, rödlök samt chilistekta edamamebönor & broccoli.

Emil Petzén

Vecka 49, dag 3 - Vår Bolognese med pasta Penne & vitlökscréme.
🕒 15 min

Vecka 49, dag 3 - Vår Bolognese med pasta Penne & vitlökscréme.

Emil Petzén

Vecka 48, dag 1 - Emils favoritmacka - Stekt levainbröd från Franska Bageriet, tunt skivad confiterad skogssvamp från Hakaslätt med persilja, schallottenlök, vitlök samt riven lagrad ost från Arla Unika.
🕒 15 min
NaN

Vecka 48, dag 1 - Emils favoritmacka - Stekt levainbröd från Franska Bageriet, tunt skivad confiterad skogssvamp från Hakaslätt med persilja, schallottenlök, vitlök samt riven lagrad ost från Arla Unika.

Emil Petzén

Vecka 48, dag 2 - ”Kött”bullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka.
🕒 15 min

Vecka 48, dag 2 - ”Kött”bullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka.

Emil Petzén

Vecka 48, dag 3 - Tikka masala dahl med gröna linser & stekt libabröd.
🕒 15 min

Vecka 48, dag 3 - Tikka masala dahl med gröna linser & stekt libabröd.

Emil Petzén

Vecka 47, dag 1 - Krispiga kikärtsbiffar med lök & persilja. Serveras med marinerad ”spicy” klyftpotatis, vår remouladsås och sauterad broccoli.
🕒 15 min

Vecka 47, dag 1 - Krispiga kikärtsbiffar med lök & persilja. Serveras med marinerad ”spicy” klyftpotatis, vår remouladsås och sauterad broccoli.

Emil Petzén

Vecka 47, dag 2 - Fried rice med marinerade ”curry-panangbönor”, syrlig soja- och ingefärsmajonnäs, stekta blomkålsbuketter och vitlöksmarinerad paprika.
🕒 15 min
NaN

Vecka 47, dag 2 - Fried rice med marinerade ”curry-panangbönor”, syrlig soja- och ingefärsmajonnäs, stekta blomkålsbuketter och vitlöksmarinerad paprika.

Emil Petzén

Vecka 47, dag 3 - Halloumiburgare med briochebröd från Franska bageriet, stekt halloumi, örtig och het yoghurtbaserad coleslaw, dillpicklad gurka och skuren rödlök.
🕒 15 min

Vecka 47, dag 3 - Halloumiburgare med briochebröd från Franska bageriet, stekt halloumi, örtig och het yoghurtbaserad coleslaw, dillpicklad gurka och skuren rödlök.

Emil Petzén

Vecka 46, dag 1 - Vreta gulärt med brynt örtsmör, sotad chiliyoghurt, smaksatt quinoa & picklad gurka.
🕒 15 min

Vecka 46, dag 1 - Vreta gulärt med brynt örtsmör, sotad chiliyoghurt, smaksatt quinoa & picklad gurka.

Emil Petzén

Vecka 46, dag 2 - Pizza Bianco på krispigt libabröd. Stekta skogschampinjoner från Hakaslätts gård, creme fraiche, vitlök, riven mozzarella, persilja och rostade pumpakärnor.
🕒 15 min

Vecka 46, dag 2 - Pizza Bianco på krispigt libabröd. Stekta skogschampinjoner från Hakaslätts gård, creme fraiche, vitlök, riven mozzarella, persilja och rostade pumpakärnor.

Emil Petzén

Vecka 46, dag 3 - Vår Gulaschsoppa med surdegsfocaccia & vitlöks-creme fraiche
🕒 15 min

Vecka 46, dag 3 - Vår Gulaschsoppa med surdegsfocaccia & vitlöks-creme fraiche

Emil Petzén

Vecka 45, dag 1 - Våra bao buns med egen ”kimchi” på strimlad vitkål, krispig tofu, teriyakisås, vitlöksrostade pumpafrön och en side på smaksatt fluffigt bulgur.
🕒 15 min

Vecka 45, dag 1 - Våra bao buns med egen ”kimchi” på strimlad vitkål, krispig tofu, teriyakisås, vitlöksrostade pumpafrön och en side på smaksatt fluffigt bulgur.

Emil Petzén

Vecka 45, dag 2 - Krämig svamp-/dragongryta med chilistekta soja-strips & basmatiris.
🕒 15 min
NaN

Vecka 45, dag 2 - Krämig svamp-/dragongryta med chilistekta soja-strips & basmatiris.

Emil Petzén

Vecka 45, dag 3 - Potatisgnocchi med het, örtig tomatsås, rostade frön & riven mozzarella.
🕒 15 min

Vecka 45, dag 3 - Potatisgnocchi med het, örtig tomatsås, rostade frön & riven mozzarella.

Emil Petzén

Vecka 44, dag 1 - Halloumi-/blomkålstrogranoff med smaksatt basmatiris.
🕒 15 min

Vecka 44, dag 1 - Halloumi-/blomkålstrogranoff med smaksatt basmatiris.

Emil Petzén

Vecka 44, dag 2 - Svamp- och tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök och örtsås, samt rostade pumpakärnor.
🕒 15 min

Vecka 44, dag 2 - Svamp- och tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök och örtsås, samt rostade pumpakärnor.

Emil Petzén

Vecka 44, dag 3 - Falafelrulle på grilled wrap med carolina reaper majonnäs, yoghurtbaserad coleslaw med picklad mango, rostade solrosfrön, krispig falafel, skivad rödlök & saltgurka.
🕒 15 min

Vecka 44, dag 3 - Falafelrulle på grilled wrap med carolina reaper majonnäs, yoghurtbaserad coleslaw med picklad mango, rostade solrosfrön, krispig falafel, skivad rödlök & saltgurka.

Emil Petzén

Vecka 43, dag 1 - Vegetariska köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon & inlagd gurka.
🕒 15 min

Vecka 43, dag 1 - Vegetariska köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon & inlagd gurka.

Emil Petzén

Vecka 43, dag 2 - Taco med black bean Frito med stekt gullök och örtig majs, picklad rödkål- och morot, krossade jordnötter, vitlökscréme och chilimajonnäs.
🕒 15 min

Vecka 43, dag 2 - Taco med black bean Frito med stekt gullök och örtig majs, picklad rödkål- och morot, krossade jordnötter, vitlökscréme och chilimajonnäs.

Emil Petzén

Vecka 43, dag 3 - Vår krämiga heta Curry Dahl på grön curry, serveras med stekt vitlök/-örtbröd.
🕒 15 min

Vecka 43, dag 3 - Vår krämiga heta Curry Dahl på grön curry, serveras med stekt vitlök/-örtbröd.

Emil Petzén

Vecka 42, dag 1 - Miso och honungsrostade morötter med syrlig dillyoghurt, picklad gurka, smulad fetaost, jalapeñomarinerad quinoa & rostade frön.
🕒 15 min

Vecka 42, dag 1 - Miso och honungsrostade morötter med syrlig dillyoghurt, picklad gurka, smulad fetaost, jalapeñomarinerad quinoa & rostade frön.

Emil Petzén

Vecka 42, dag 2 - Krispiga kikärtsbiffar med lök & persilja. Serveras med marinerad ”spicy” klyftpotatis, green garlic mayo & sauterad broccoli.
🕒 15 min

Vecka 42, dag 2 - Krispiga kikärtsbiffar med lök & persilja. Serveras med marinerad ”spicy” klyftpotatis, green garlic mayo & sauterad broccoli.

Emil Petzén

Vecka 42, dag 3 - Vår örtiga signaturbolognese med pasta Penne & vitlöksgräddfil.
🕒 15 min

Vecka 42, dag 3 - Vår örtiga signaturbolognese med pasta Penne & vitlöksgräddfil.

Emil Petzén

Vecka 41, dag 1 - Varm halloumisallad med smaksatt grovbulgur, creamy corn med örter och chili, hyvlad rödlök & inlagd mango.
🕒 15 min

Vecka 41, dag 1 - Varm halloumisallad med smaksatt grovbulgur, creamy corn med örter och chili, hyvlad rödlök & inlagd mango.

Emil Petzén

Vecka 41, dag 2 - Pizza bianco på på krispigt libabröd. Stekta skogschampinjoner från Hakaslätts gård, creme fraiche, vitlök, riven mozzarella, persilja och rostade pumpakärnor.
🕒 15 min

Vecka 41, dag 2 - Pizza bianco på på krispigt libabröd. Stekta skogschampinjoner från Hakaslätts gård, creme fraiche, vitlök, riven mozzarella, persilja och rostade pumpakärnor.

Emil Petzén

Vecka 41, dag 3 - Potatisgnocchi med krämig pestoragu på morot & basilika, hyvlad zucchini med jalapeñoolja och solrosfrön.
🕒 15 min

Vecka 41, dag 3 - Potatisgnocchi med krämig pestoragu på morot & basilika, hyvlad zucchini med jalapeñoolja och solrosfrön.

Emil Petzén

Vecka 40, dag 1 - Meze, vår hummus, krispstekt falafel, vitlöks-libabröd, citrusmarinerade steka morötter & fetaostyoghurt.
🕒 15 min

Vecka 40, dag 1 - Meze, vår hummus, krispstekt falafel, vitlöks-libabröd, citrusmarinerade steka morötter & fetaostyoghurt.

Emil Petzén

Vecka 40, dag 2 - Krämig Halloumi-masala med broccoli, krossade rostade jordnötter & basmatiris.
🕒 15 min
NaN

Vecka 40, dag 2 - Krämig Halloumi-masala med broccoli, krossade rostade jordnötter & basmatiris.

Emil Petzén

Vecka 40, dag 3 - Vegetarisk gulaschsoppa med pannstekt surdegsfocaccia & örtcréme.
🕒 15 min

Vecka 40, dag 3 - Vegetarisk gulaschsoppa med pannstekt surdegsfocaccia & örtcréme.

Emil Petzén

Vecka 39, dag 1 - ”Indisk" pannkaka med ett krämigt stomp på potatis, vår curry, svenska ärtor & marinerade gröna oliver. Serveras med en syrlig kimchi/kantarellmayo.
🕒 15 min
NaN

Vecka 39, dag 1 - ”Indisk" pannkaka med ett krämigt stomp på potatis, vår curry, svenska ärtor & marinerade gröna oliver. Serveras med en syrlig kimchi/kantarellmayo.

Emil Petzén

Vecka 39, dag 2 - Risotto på hokkaidopumpa, riven extralagrad grana padano, skogschampinjon & vitlöksfräst svartkål. Serveras med side på edamamebönor med jalapeñoolja.
🕒 15 min
NaN

Vecka 39, dag 2 - Risotto på hokkaidopumpa, riven extralagrad grana padano, skogschampinjon & vitlöksfräst svartkål. Serveras med side på edamamebönor med jalapeñoolja.

Emil Petzén

Vecka 39, dag 3 - ”Sloppy Joe". Handgjort briochebröd från Franska Bageriet i Göteborg med smakrik sojafärsragu på gullök, paprika, tomat & med senapspicklad västeråsgurka.
🕒 15 min

Vecka 39, dag 3 - ”Sloppy Joe". Handgjort briochebröd från Franska Bageriet i Göteborg med smakrik sojafärsragu på gullök, paprika, tomat & med senapspicklad västeråsgurka.

Emil Petzén

Vecka 38, dag 2 - Fransk bondsallad. Ångad grovbulgur, marinerade gröna oliver med basilika, het fetaostkräm, rostade solrosfrön & stekt broccoli.
🕒 15 min

Vecka 38, dag 2 - Fransk bondsallad. Ångad grovbulgur, marinerade gröna oliver med basilika, het fetaostkräm, rostade solrosfrön & stekt broccoli.

Emil Petzén

Curry Dahl med blomkål och gröna linser. Serveras med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.
🕒 15 min

Curry Dahl med blomkål och gröna linser. Serveras med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.

Emil Petzén

Saltbakade rödbetor med fetaostkräm, rostade pumpakärnor, grillad marinerad paprika, samt vitlök och örtfrästa gröna linser.
🕒 15 min

Saltbakade rödbetor med fetaostkräm, rostade pumpakärnor, grillad marinerad paprika, samt vitlök och örtfrästa gröna linser.

Emil Petzén

Fried rice med rostad broccoli, marinerade svarta bönor, teriyaki, gräslöksmayo & picklad rödlök.
🕒 15 min

Fried rice med rostad broccoli, marinerade svarta bönor, teriyaki, gräslöksmayo & picklad rödlök.

Emil Petzén

Pitabröd från lokala Liba. Krispig falafel, baba-ganoush-yoghurt, örtgravad tomat, strimlad kål och chili-/vitlöksolja. Serveras med rostad potatis.
🕒 15 min

Pitabröd från lokala Liba. Krispig falafel, baba-ganoush-yoghurt, örtgravad tomat, strimlad kål och chili-/vitlöksolja. Serveras med rostad potatis.

Emil Petzén

Pizza Bianco på libabröd med creme fraiche, svartpeppar, vitlök, rostad skogschampinjon, persilja, jalapeñomayo & picklad grön sparris.
🕒 15 min

Pizza Bianco på libabröd med creme fraiche, svartpeppar, vitlök, rostad skogschampinjon, persilja, jalapeñomayo & picklad grön sparris.

Emil Petzén

Bao Buns med stekt tofu, krämig chili-coleslaw, rostade krossade jordnötter, vår teriyakisås och syrlig gurka. Kommer med rostad potatis.
🕒 15 min

Bao Buns med stekt tofu, krämig chili-coleslaw, rostade krossade jordnötter, vår teriyakisås och syrlig gurka. Kommer med rostad potatis.

Emil Petzén

Bimbimbap med stekt ägg, soyaglaserade svarta bönor, chilimayo & rostade solroskärnor.
🕒 15 min

Bimbimbap med stekt ägg, soyaglaserade svarta bönor, chilimayo & rostade solroskärnor.

Emil Petzén

Bakade rostade rödbetor med krämig polenta, salladsost marinerad i vitlök och örter, samt pumpafrön.
🕒 15 min
NaN

Bakade rostade rödbetor med krämig polenta, salladsost marinerad i vitlök och örter, samt pumpafrön.

Emil Petzén

Tortilla-Wrap med creamycorn, falafel, marinerad zucchini & picklad tärnad rödlök. Serveras med rostad potatis.
🕒 15 min

Tortilla-Wrap med creamycorn, falafel, marinerad zucchini & picklad tärnad rödlök. Serveras med rostad potatis.

Emil Petzén

”Vouef” Bourguignon. Vegetarisk tolkning på bouef bourginon. Gryta på skogschampinjoner, morötter, marinerade quornfiléer, rödvin, vitlök och örter. Serveras med rostad potatis och karamelliserad aioli vid sidan.
🕒 15 min

”Vouef” Bourguignon. Vegetarisk tolkning på bouef bourginon. Gryta på skogschampinjoner, morötter, marinerade quornfiléer, rödvin, vitlök och örter. Serveras med rostad potatis och karamelliserad aioli vid sidan.

Emil Petzén

Rostad jordärtskocka med fetaostkräm & senapsfröinlagd morot. Örtmarinerad bönsallad med rödlök.
🕒 15 min

Rostad jordärtskocka med fetaostkräm & senapsfröinlagd morot. Örtmarinerad bönsallad med rödlök.

Emil Petzén

Taco med vår signaturfärs, picklad gurka, dragon/chilicréme & rostad lök. Serveras med ugnsrostad potatis.
🕒 15 min

Taco med vår signaturfärs, picklad gurka, dragon/chilicréme & rostad lök. Serveras med ugnsrostad potatis.

Emil Petzén

Falafel, misobakade rödbetor, sockersaltad gurka, storbulgur & limeyoghurt.
🕒 15 min

Falafel, misobakade rödbetor, sockersaltad gurka, storbulgur & limeyoghurt.

Emil Petzén

Bibimbap med stekt ägg, harrisaglacerade edamamebönor, persiljemayo, pepparrotspicklad silverlök, saltinlagd vit sparris och jordnötter.
🕒 15 min
NaN

Bibimbap med stekt ägg, harrisaglacerade edamamebönor, persiljemayo, pepparrotspicklad silverlök, saltinlagd vit sparris och jordnötter.

Emil Petzén

Glacerad vit sparris från Hjo, grillad marinerad aubergine, hummus & tahini, bakade tomater från Hällviken, frästa edamamebönor samt vår focaccia med gröna oliver, örter och hårdost.
🕒 15 min

Glacerad vit sparris från Hjo, grillad marinerad aubergine, hummus & tahini, bakade tomater från Hällviken, frästa edamamebönor samt vår focaccia med gröna oliver, örter och hårdost.

Emil Petzén

Svamp-/tryffelpasta. Conchigliepasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök-/persiljesås och rostade pumpakärnor.
🕒 15 min

Svamp-/tryffelpasta. Conchigliepasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök-/persiljesås och rostade pumpakärnor.

Emil Petzén

Vår burgare med syrad karamelliserad silverlök, fluffigt briochebröd med sesamfrön, aioli, rostad marinerad paprika. Serveras med rostad potatis och vår egna ketchup.
🕒 15 min

Vår burgare med syrad karamelliserad silverlök, fluffigt briochebröd med sesamfrön, aioli, rostad marinerad paprika. Serveras med rostad potatis och vår egna ketchup.

Emil Petzén

Sallad på rostad svartkål, gurka, jordgubbsvinaigrette, marinerad grillad paprika, gravade syrade tomater, mozzarella, samt belugalinser i vitlök och örter.
🕒 15 min

Sallad på rostad svartkål, gurka, jordgubbsvinaigrette, marinerad grillad paprika, gravade syrade tomater, mozzarella, samt belugalinser i vitlök och örter.

Emil Petzén

Tryffelravioli, Karl-Johan och soyaemulsion, ricotta- och olivcréme, vitlök och persiljerostat flatbread samt sidedish på rostad broccoli och romansallad. OBS ät senast 31/5 då raviolin har ett bäst-före datum.
🕒 15 min

Tryffelravioli, Karl-Johan och soyaemulsion, ricotta- och olivcréme, vitlök och persiljerostat flatbread samt sidedish på rostad broccoli och romansallad. OBS ät senast 31/5 då raviolin har ett bäst-före datum.

Emil Petzén