Recepten
Här publiceras alla recept som förekommit i någon av våra matkassar
Vecka 40, dag 1 - Meze, vår hummus, krispstekt falafel, vitlöks-libabröd, citrusmarinerade steka morötter & fetaostyoghurt.
Emil Petzén
Vecka 40, dag 2 - Krämig Halloumi-masala med broccoli, krossade rostade jordnötter & basmatiris.
Emil Petzén
Vecka 40, dag 3 - Vegetarisk gulaschsoppa med pannstekt surdegsfocaccia & örtcréme.
Emil Petzén
Vecka 39, dag 1 - ”Indisk" pannkaka med ett krämigt stomp på potatis, vår curry, svenska ärtor & marinerade gröna oliver. Serveras med en syrlig kimchi/kantarellmayo.
Emil Petzén
Vecka 39, dag 2 - Risotto på hokkaidopumpa, riven extralagrad grana padano, skogschampinjon & vitlöksfräst svartkål. Serveras med side på edamamebönor med jalapeñoolja.
Emil Petzén
Vecka 39, dag 3 - ”Sloppy Joe". Handgjort briochebröd från Franska Bageriet i Göteborg med smakrik sojafärsragu på gullök, paprika, tomat & med senapspicklad västeråsgurka.
Emil Petzén
Vecka 38, dag 1 - Svamp- och tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel- ,vitlök och timjansås, samt rostade pumpakärnor.
Emil Petzén
Vecka 38, dag 2 - Fransk bondsallad. Ångad grovbulgur, marinerade gröna oliver med basilika, het fetaostkräm, rostade solrosfrön & stekt broccoli.
Emil Petzén
Vecka 38, dag 3 - Honungsglaserade morötter och rödbetor, kantarellmayo samt en side på gula ärtor & jalapeño.
Emil Petzén
Vecka 37, dag 1 - Bao buns med krispstekt tofu, teriyakimayo, kimchi på vitkål, rostade frön & rostad potatis.
Emil Petzén
Vecka 37, dag 2 - ”Cassoulet”, franskinspirerad grönsaksgryta med örter, tomat, edamamebönor & falafel & smaksatt basmatiris.
Emil Petzén
Vecka 37, dag 3 - Vreta gulärt med brynt örtsmör, sotad jalapeñoyoghurt, smaksatt quinoa & picklad gurka.
Emil Petzén
Vecka 36, dag 1 - Bibimbap, smaksatt basmatiris, het stekt sojafärs, sunny side ägg, grillad paprikamayo & stekt broccoli.
Emil Petzén
Vecka 36, dag 2 - Vår krämiga heta Curry Dahl på gröna linser, serveras med stekt vitlöksbröd.
Emil Petzén
Vecka 36, dag 3 - Halloumiburgare med briochebröd från Franska bageriet, stekt halloumi, örtig och het yoghurtbaserad coleslaw, dillfröpicklad ämnesgurka och skuren rödlök.
Emil Petzén
Vecka 35, dag 1 - Krispiga grönkål-/quinoabiffar, serveras med smaksatt basmatiris, sotad marinerad paprika & chiliyoghurt.
Emil Petzén
Vecka 35, dag 2 - Cacio e pepe pizza med svartpeppar, creme fraiche, vitlök, riven lagrad gruyere, mozzarella & pumpakrisp.
Emil Petzén
Vecka 35, dag 3 - Vår örtiga Bolognese med pasta Penne & vitlöksgräddfil.
Emil Petzén
Vecka 34, dag 1 - Honungsrostad rödbeta, chili-quinoa, vitlöksgräddfil & smulad fetaost.
Emil Petzén
Vecka 34, dag 2 - Falafel, rostade örtmorötter, hummus, stekt libabröd och syrlig vitlöksyoghurt.
Emil Petzén
Vecka 34, dag 3 - Potatisgnocchi med vår krämiga pestosås, rostade frön & hyvlad zucchini med chilimarinad.
Emil Petzén
Miso- och honungsrostade morötter med syrlig dillmayo, picklad gurka, smulad fetaost, chiliquinoa & solroskärnor.
Emil Petzén
Bao buns med het coleslaw, rostade pumpafrön, krispstekt tofu, teriyakisås & rostad potatis.
Emil Petzén
Thai fried rice med chilimarinerade svarta bönor, wokat ägg, picklade silverlök, vitlöksojamayo och skuren salladslök.
Emil Petzén
Penne med vår egengjorda pesto, gravbakade tomater & smulad fetaost.
Emil Petzén
Meze - Vår hummus, stekt libabröd, falafel, örtrostade morötter & citron-/vitlöksyoghurt.
Emil Petzén
Stekta Vreta gulärt i brynt gräslökssmör, ångad quinoa, sotad jalapeñoyoghurt, picklade broccoli och zucchini.
Emil Petzén
Halloumiburgare - Briochebröd från Franska bageriet i Göteborg, stekt halloumi, het coleslaw & purjolök, picklad ämnesgurka & crumble på solroskärnor.
Emil Petzén
Bibimbap - Smaksatt basmatiris med stekt sunny-side ägg, fräst broccoli, het tapenademayo, picklad silverlök, edamamebönor.
Emil Petzén
Svamppasta - Penne med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig, vitlök- & timjangräddsås samt rostade pumpakärnor.
Emil Petzén
Fransk bondsallad - Bulgur, örtpicklad silverlök, fetaostkräm, marinerade gröna oliver, rostade frön & stekt broccoli.
Emil Petzén
Krämig Curry Dahl på gröna linser, serveras med stekt tannourbröd med ett smör på karamelliserad silverlök.
Emil Petzén
Krämig grönsaks-”risotto” på pärl couscous, side på chilistekta edamamebönor, blomkål och rostade solrosfrön.
Emil Petzén
Pizza Bianco med Hakaslätts-svamp, mozzarella, green garlic créme & rostade pumpakärnor.
Emil Petzén
Vår örtiga Bolognese med pasta Penne & vitlöksgräddfil.
Emil Petzén
Crispy mushroom shawarma på libabröds Tannourbröd, lingonchipotlecréme, vitlökstahini, rostade solrosfrön och picklad morot.
Emil Petzén
Krispiga Quinoa & grönkålsbiffar med stekt potatis, green-garlic mayo samt hyvlad zucchini med ört & chilivinaigrette.
Emil Petzén
Ramen med spicy sojafärs, varm svampbuljong, skuren vårlök, sojamarinerat krämkokt ägg.
Emil Petzén
Stekt potatis och sötpotatis, örtig bearnaisesås, sotad knipplök, hackade marconamandlar & röd curry marinerade svarta bönor.
Emil Petzén
Halloumistroganoff med stekt paprika & basmatiris.
Emil Petzén
Meze - Falafel, hummus, rostade morötter, stekt libabröd & fetaostyoghurt.
Emil Petzén
Varm halloumisallad med bulgur, creamy corn, rödlök & syrad mango.
Emil Petzén
”Sloppy Joe" - Handgjort briochebröd från Franska Bageriet i Göteborg med smakrik sojafärsragu på gullök, paprika & tomat. Serveras med stekt potatis.
Emil Petzén
Bimibimbap - Smaksatt basmatiris med stekt sunny-side ägg, frästa edamamebönor, stekt broccoli, teriyakimajo, citronpicklad rödlök & brynta surdegskrutonger.
Emil Petzén
Potatisgnocchi med krämig ragu på svamp & linser, serveras med tapenadeyoghurt.
Emil Petzén
Lyxig rostad levainmacka från Franska Bageriet i Göteborg med stekt halloumi, fräsch coleslaw på citron och örter & skivad rödlök, serveras med rostad potatis och kimchimayo.
Emil Petzén
Pizza Bianco. Creme fracihe smaksatt med svamppuré och karl-johan, stekt hyvlad svamp, vitlök, tapenademajo, rostade frön & grillad citronpicklad gullök.
Emil Petzén
Taco med kimchimayo, picklad rödkål- och morot, black bean frito med stekt gullök och örtig majs, krossade jordnötter samt vitlökscréme.
Emil Petzén
Vår signaturebolgonese med pasta penne, vitlöksgräddfil och focaccia.
Emil Petzén
Färsk ravioli med toscansk tryffel bianca. Serveras med stekt romanesco med brynt smör och färsk dragon, samt rostade pumpafrön.
Emil Petzén
Curry Dahl på gröna linser med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.
Emil Petzén
Comeback! Vår signaturburgare med briochebröd, vitlök- och gräslöksmayo, grillad marinerad paprika och aubergine & rostad lök. Serveras med rostad potatis.
Emil Petzén
Poké bowl - Smaksatt basmatiris, harissamayo, syrad mango, edamamebönor, rostad lök och vår egna kimchi.
Emil Petzén
Svamp- och tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-, vitlök och timjansås samt rostade frön i grönsaksbuljong.
Emil Petzén
Lyxig svamprisotto med rostade skogschampinjoner, karl-johan, persilja, extralagrad grana padano & timjan. Serveras med en side på tryffelstekt broccoli.
Emil Petzén
Fried rice med marinerade chili- och teriyakibönor, karamelliserad lök, persiljecréme, rostad lök samt annat gott som tillkommer efter hand!
Emil Petzén
Våra vegetariska köttbullar med krämigt potatismos, gräddsås, rårörda lingon & inlagd gurka.
Emil Petzén
Färsk ravioli med burrata, tomat och basilika. Kommer med brynt salviasmör, rostade solrosfrön och basilikapesto.
Emil Petzén
Indisk gryta ”Palak paneer” med halloumi, avocado-/limeyoghurt och smaksatt basmatiris.
Emil Petzén
Taco på libabröds grillade tortilla, korianderyoghurt, karamelliserad lök och kryddstekt baljväxtfärs och chilirostade solrosfrön.
Emil Petzén
Gulaschsoppa med schiacciata (tunn focaccia) och krämig aioli.
Emil Petzén
Vår vegetariska ragu à bolognese med fusili och örtrostade krutonger.
Emil Petzén
Curry Dahl med blomkål och gröna linser. Serveras med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.
Emil Petzén
Butternut pumpkin risotto med persilja, rostade pumpakärnor & edamamebönor. Info: Pumpan är gjord till puré och finnes redan i risotton.
Emil Petzén
Honungsglacerade knippemorötter, vitlöksbulgur, solroskärnor, smulad fetaost & citronyoghurt
Emil Petzén
Sydfransk grönsaksgryta med zucchini, tomat, auberigne, edamamebönor, svarta bönor, vitlök. Serveras med smörigt basmatiris.
Emil Petzén
Bao buns med krispstekt tofu, teriyakiglaze, coleslaw smaksatt med koriander och finhackad syrad gurka. Serveras med rostad potatis.
Emil Petzén
Rostade rotfrukter med örter och vitlök, gröna linser i brynt smör och het yoghurt smaksatt med röd curry, sriracha och lime.
Emil Petzén
Vegetarisk gulaschsoppa. Serveras med vår surdegsfoccacia och örtcrème.
Emil Petzén
Taco, vår tolkning på mole, örtrostade majskorn, halloumi, persilja och vitlöksyoghurt. Serveras med ugnsrostad potatis.
Emil Petzén
Pizza bianco, creme fraiche, svartpeppar, rostad skogssvamp, persillade, harissamayo, vitlök, gouda.
Emil Petzén
Svamp- och tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel- ,vitlök och timjansås, samt rostade pumpakärnor.
Emil Petzén
Våra vegetariska köttbullar med potatismos, gräddsås, rårörda lingon och picklad saltgurka.
Emil Petzén
Wrap med hummus, picklad saltgurka, skivad rödlök, strimlad vitkål, vitlök- & harissayoghurt och krispig falafel.
Emil Petzén
Vår vegoburgare med briochebröd, aioli, rostad lök, karamelliserad syrad lök med tomat, serveras med side på krämigt potatisstomp.
Emil Petzén
Våra krispiga linsbiffar med krämigt potatisstomp med örter och comté, samt tapenade och pumpakärnor.
Emil Petzén
Bao Buns med rökt tofu, krossade rostade jordnötter, sojapicklad oyster king svamp, chilimayo. Serveras med sesambakade rotfrukter.
Emil Petzén
Curry Dahl med blomkål och gröna linser. Serveras med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.
Emil Petzén
Saltbakade rödbetor med fetaostkräm, rostade pumpakärnor, grillad marinerad paprika, samt vitlök och örtfrästa gröna linser.
Emil Petzén
Fried rice med rostad broccoli, marinerade svarta bönor, teriyaki, gräslöksmayo & picklad rödlök.
Emil Petzén
Pitabröd från lokala Liba. Krispig falafel, baba-ganoush-yoghurt, örtgravad tomat, strimlad kål och chili-/vitlöksolja. Serveras med rostad potatis.
Emil Petzén
Pizza Bianco på libabröd med creme fraiche, svartpeppar, vitlök, rostad skogschampinjon, persilja, jalapeñomayo & picklad grön sparris.
Emil Petzén
Bao Buns med stekt tofu, krämig chili-coleslaw, rostade krossade jordnötter, vår teriyakisås och syrlig gurka. Kommer med rostad potatis.
Emil Petzén
Bimbimbap med stekt ägg, soyaglaserade svarta bönor, chilimayo & rostade solroskärnor.
Emil Petzén
Bakade rostade rödbetor med krämig polenta, salladsost marinerad i vitlök och örter, samt pumpafrön.
Emil Petzén
Tortilla-Wrap med creamycorn, falafel, marinerad zucchini & picklad tärnad rödlök. Serveras med rostad potatis.
Emil Petzén
”Vouef” Bourguignon. Vegetarisk tolkning på bouef bourginon. Gryta på skogschampinjoner, morötter, marinerade quornfiléer, rödvin, vitlök och örter. Serveras med rostad potatis och karamelliserad aioli vid sidan.
Emil Petzén
Rostad jordärtskocka med fetaostkräm & senapsfröinlagd morot. Örtmarinerad bönsallad med rödlök.
Emil Petzén
Taco med vår signaturfärs, picklad gurka, dragon/chilicréme & rostad lök. Serveras med ugnsrostad potatis.
Emil Petzén
Falafel, misobakade rödbetor, sockersaltad gurka, storbulgur & limeyoghurt.
Emil Petzén
Spansk pistogryta med svarta bönor, aubergine, tomat, salvia och morot. Serveras med ugnsrostad potatis och karamelliserad vitlöksaioli.
Emil Petzén
Wrap med örtmarinerad quornfilé med teriyakisås, vitkål, picklad grön sparris, fried rice med salladslök och serveras med en misomayo.
Emil Petzén
Vår signaturburgare med briochebröd, sesamfrön, aiolidressing, picklad silverlök, karamelliserad lök, skuren roman, rostad potatis och chilimayo.
Emil Petzén
Bibimbap med stekt ägg, harrisaglacerade edamamebönor, persiljemayo, pepparrotspicklad silverlök, saltinlagd vit sparris och jordnötter.
Emil Petzén
Glacerad vit sparris från Hjo, grillad marinerad aubergine, hummus & tahini, bakade tomater från Hällviken, frästa edamamebönor samt vår focaccia med gröna oliver, örter och hårdost.
Emil Petzén
Svamp-/tryffelpasta. Conchigliepasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök-/persiljesås och rostade pumpakärnor.
Emil Petzén
Vår burgare med syrad karamelliserad silverlök, fluffigt briochebröd med sesamfrön, aioli, rostad marinerad paprika. Serveras med rostad potatis och vår egna ketchup.
Emil Petzén
Sallad på rostad svartkål, gurka, jordgubbsvinaigrette, marinerad grillad paprika, gravade syrade tomater, mozzarella, samt belugalinser i vitlök och örter.
Emil Petzén
Bao bun med stekt tofu, teriyakiglaze, ingefära, jordnötter, koriander, krämig spetskål, soyainlagd shimenjisvamp, och rostad potatis som side.
Emil Petzén
Tryffelravioli, Karl-Johan och soyaemulsion, ricotta- och olivcréme, vitlök och persiljerostat flatbread samt sidedish på rostad broccoli och romansallad. OBS ät senast 31/5 då raviolin har ett bäst-före datum.
Emil Petzén