Recepten

Här publiceras alla recept som förekommit i någon av våra matkassar

Vecka 29, dag 1 - Sallad på grillad inlagd sparris, marinerade vaxbönor, picklad fänkål, ruccolapesto, mozzarella, rostad potatis, romansallad och citrusyoghurt.
🕒 15 min
NaN

Vecka 29, dag 1 - Sallad på grillad inlagd sparris, marinerade vaxbönor, picklad fänkål, ruccolapesto, mozzarella, rostad potatis, romansallad och citrusyoghurt.

Emil Petzén

Vecka 29, dag 2 - Bibimbap med stekt ägg, harrisaglacerade edamamebönor, persiljemayo, pepparrotspicklad silverlök, saltinlagd vit sparris och jordnötter.
🕒 15 min

Vecka 29, dag 2 - Bibimbap med stekt ägg, harrisaglacerade edamamebönor, persiljemayo, pepparrotspicklad silverlök, saltinlagd vit sparris och jordnötter.

Emil Petzén

Vecka 29, dag 3 - Penne Bolognese med örtcreme och marinerade gröna oliver.
🕒 15 min
NaN

Vecka 29, dag 3 - Penne Bolognese med örtcreme och marinerade gröna oliver.

Emil Petzén

Vecka 28, dag 1 - Grov Bulgursallad med pestoyoghurt, inlagd fänkål, pumpafrön, saltinlagd vit sparris, coleslaw på rättika och kål, samt marinerade svarta bönor i lime och chili.
🕒 15 min
NaN

Vecka 28, dag 1 - Grov Bulgursallad med pestoyoghurt, inlagd fänkål, pumpafrön, saltinlagd vit sparris, coleslaw på rättika och kål, samt marinerade svarta bönor i lime och chili.

Emil Petzén

Vecka 28, dag 2 - Mexikansk taco på vår signaturfärs och skogschampinjoner, kommer med mangochutney, persiljecréme, pepparrotspicklad silverlök och rostad potatis.
🕒 15 min
NaN

Vecka 28, dag 2 - Mexikansk taco på vår signaturfärs och skogschampinjoner, kommer med mangochutney, persiljecréme, pepparrotspicklad silverlök och rostad potatis.

Emil Petzén

Vecka 28, dag 3 - Fried rice bowl med picklad grön sparris, krispig falafel, tsatziki smaksatt med harrisa, gröna oliver och rostade kikärtor.
🕒 15 min
NaN

Vecka 28, dag 3 - Fried rice bowl med picklad grön sparris, krispig falafel, tsatziki smaksatt med harrisa, gröna oliver och rostade kikärtor.

Emil Petzén

Vecka 27, dag 1 - Glacerad vit sparris från Hjo, grillad marinerad aubergine, hummus & tahini, bakade tomater från Hällviken, frästa edamamebönor samt vår focaccia med gröna oliver, örter och hårdost.
🕒 15 min

Vecka 27, dag 1 - Glacerad vit sparris från Hjo, grillad marinerad aubergine, hummus & tahini, bakade tomater från Hällviken, frästa edamamebönor samt vår focaccia med gröna oliver, örter och hårdost.

Emil Petzén

Vecka 27, dag 2 - Svamp-/tryffelpasta. Conchigliepasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök-/persiljesås och rostade pumpakärnor.
🕒 15 min

Vecka 27, dag 2 - Svamp-/tryffelpasta. Conchigliepasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök-/persiljesås och rostade pumpakärnor.

Emil Petzén

Vecka 27, dag 3 - Vår burgare med syrad karamelliserad silverlök, fluffigt briochebröd med sesamfrön, aioli, rostad marinerad paprika. Serveras med rostad potatis och vår egna ketchup.
🕒 15 min

Vecka 27, dag 3 - Vår burgare med syrad karamelliserad silverlök, fluffigt briochebröd med sesamfrön, aioli, rostad marinerad paprika. Serveras med rostad potatis och vår egna ketchup.

Emil Petzén

Vecka 26, dag 1 - Sallad på rostad svartkål, gurka, jordgubbsvinaigrette, marinerad grillad paprika, gravade syrade tomater, mozzarella, samt belugalinser i vitlök och örter.
🕒 15 min

Vecka 26, dag 1 - Sallad på rostad svartkål, gurka, jordgubbsvinaigrette, marinerad grillad paprika, gravade syrade tomater, mozzarella, samt belugalinser i vitlök och örter.

Emil Petzén

Vecka 26, recept 2 - Bao bun med stekt tofu, teriyakiglaze, ingefära, jordnötter, koriander, krämig spetskål, soyainlagd shimenjisvamp, och rostad potatis som side.
🕒 15 min

Vecka 26, recept 2 - Bao bun med stekt tofu, teriyakiglaze, ingefära, jordnötter, koriander, krämig spetskål, soyainlagd shimenjisvamp, och rostad potatis som side.

Emil Petzén

Vecka 26, dag 3 - Falafel-tapas-mania! Stekt bellaverde, rostad majshummus med harissa, picklad broccoli, aioli, krispig falafel samt fried umamirice.
🕒 15 min

Vecka 26, dag 3 - Falafel-tapas-mania! Stekt bellaverde, rostad majshummus med harissa, picklad broccoli, aioli, krispig falafel samt fried umamirice.

Emil Petzén

Vecka 25, dag 1 - Sallad på krispig isberg, roman, marinerade gröna oliver, smul på ricotta, frästa edamamebönor, krutonger, vinaigrette på soltorkad tomat, marinerad potatis och örtig schiacciata och olivolja.
🕒 15 min
NaN

Vecka 25, dag 1 - Sallad på krispig isberg, roman, marinerade gröna oliver, smul på ricotta, frästa edamamebönor, krutonger, vinaigrette på soltorkad tomat, marinerad potatis och örtig schiacciata och olivolja.

Emil Petzén

Vecka 25, dag 2 - Krämig mustig linsragu på belugalinser och baljväxter. Gravade inlagda röda och gula tomater, picklad broccoli, sotad bakad purjolök, ricottasnö, marinerade gröna oliver och vitlökstortilla.
🕒 15 min
NaN

Vecka 25, dag 2 - Krämig mustig linsragu på belugalinser och baljväxter. Gravade inlagda röda och gula tomater, picklad broccoli, sotad bakad purjolök, ricottasnö, marinerade gröna oliver och vitlökstortilla.

Emil Petzén

Vecka 25, dag 3 - Pizza bianco med creme friache, vitlök, marinerad paprika, pepparotspicklad silverlök, pesto på grillad salladslök, pumpafrön och lagrad hårdost. Kommer med en somrig coleslaw med mango.
🕒 15 min
NaN

Vecka 25, dag 3 - Pizza bianco med creme friache, vitlök, marinerad paprika, pepparotspicklad silverlök, pesto på grillad salladslök, pumpafrön och lagrad hårdost. Kommer med en somrig coleslaw med mango.

Emil Petzén

Vecka 24, dag 1 - Mexikansk taco på äkta tacobröd med guacamole, koriander, saltpicklad vit sparris, harrisastekt svamp, svalkande yoghurt och vår milt kryddade signaturfärs. Serveras med rostad färskpotatis som side.
🕒 15 min

Vecka 24, dag 1 - Mexikansk taco på äkta tacobröd med guacamole, koriander, saltpicklad vit sparris, harrisastekt svamp, svalkande yoghurt och vår milt kryddade signaturfärs. Serveras med rostad färskpotatis som side.

Emil Petzén

Vecka 24, dag 2 - Risotto ”cacio e pepe” med brie de meaux. Sallad på rosésallad, äppelinlagd grön sparris och sockerärtor slungade i en rostad vitlöksvinaigrette.
🕒 15 min

Vecka 24, dag 2 - Risotto ”cacio e pepe” med brie de meaux. Sallad på rosésallad, äppelinlagd grön sparris och sockerärtor slungade i en rostad vitlöksvinaigrette.

Emil Petzén

Vecka 24, dag 3 - Fluffiga kokosmjölk- & potatispannkakor, gul kikärtscurry, persilja, yoghurt med soltorkade tomater och pepparrotspicklad silverlök.
🕒 15 min

Vecka 24, dag 3 - Fluffiga kokosmjölk- & potatispannkakor, gul kikärtscurry, persilja, yoghurt med soltorkade tomater och pepparrotspicklad silverlök.

Emil Petzén

Vecka 23, dag 1 - Ricottasallad med äpplepicklad grön sparris, gravade bakade cocktailtomater, bakad morot med stjärnanis, brynt foccaciacrumble, ricottakräm med olivolja, marinerade gröna örtoliver och en sotad gurknoblis, rädisor. Serveras med rostad färskpotatis. OBS! Tryckfelsnisse har varit framme. Mer info i recept!
🕒 15 min

Vecka 23, dag 1 - Ricottasallad med äpplepicklad grön sparris, gravade bakade cocktailtomater, bakad morot med stjärnanis, brynt foccaciacrumble, ricottakräm med olivolja, marinerade gröna örtoliver och en sotad gurknoblis, rädisor. Serveras med rostad färskpotatis. OBS! Tryckfelsnisse har varit framme. Mer info i recept!

Emil Petzén

Vecka 23, dag 2 - Poke Bowl med smaksatt umamiris, mango, frästa edamamebönor, soya- och chilimayo, krossade rostade jordnötter, och picklat päron. TRYCKFELSNISSE! Info nedan följer.
🕒 15 min
NaN

Vecka 23, dag 2 - Poke Bowl med smaksatt umamiris, mango, frästa edamamebönor, soya- och chilimayo, krossade rostade jordnötter, och picklat päron. TRYCKFELSNISSE! Info nedan följer.

Emil Petzén

Vecka 23, dag 3 - Vår signature-bolognese på rostad tomatsås, persilja, baljväxter och karamelliserad lök. Conchiligiepasta, vitlöks- och örtbrynta foccaciakrutonger och crème fraîche med basilika
🕒 15 min
NaN

Vecka 23, dag 3 - Vår signature-bolognese på rostad tomatsås, persilja, baljväxter och karamelliserad lök. Conchiligiepasta, vitlöks- och örtbrynta foccaciakrutonger och crème fraîche med basilika

Emil Petzén

Vecka 22, dag 1 - Tryffelravioli, Karl-Johan och soyaemulsion, ricotta- och olivcréme, vitlök och persiljerostat flatbread samt sidedish på rostad broccoli och romansallad. OBS ät senast 31/5 då raviolin har ett bäst-före datum.
🕒 15 min

Vecka 22, dag 1 - Tryffelravioli, Karl-Johan och soyaemulsion, ricotta- och olivcréme, vitlök och persiljerostat flatbread samt sidedish på rostad broccoli och romansallad. OBS ät senast 31/5 då raviolin har ett bäst-före datum.

Emil Petzén

Vecka 22, dag 2 - Mexican taco med krossad rostad falafel, majshummus, rödlökschutney med koriander. Serveras med rostad potatis och tryffelcréme.
🕒 15 min

Vecka 22, dag 2 - Mexican taco med krossad rostad falafel, majshummus, rödlökschutney med koriander. Serveras med rostad potatis och tryffelcréme.

Emil Petzén

Vecka 22, dag 3 - Bbq-Tofu i bao buns, röd jalapeño-/auberginemayo, med stekt, karamelliserad romansallad och saltinlagd gurka samt fried umamirice som side.
🕒 15 min

Vecka 22, dag 3 - Bbq-Tofu i bao buns, röd jalapeño-/auberginemayo, med stekt, karamelliserad romansallad och saltinlagd gurka samt fried umamirice som side.

Emil Petzén

Vecka 21, dag 1 - Röd thai curry med kikärtor, basmatiris, citron och lime gravad broccoli och korianderyoghurt.
🕒 15 min

Vecka 21, dag 1 - Röd thai curry med kikärtor, basmatiris, citron och lime gravad broccoli och korianderyoghurt.

Emil Petzén

Vecka 21, dag 2 - Falafel, creamy corn med örter och chili, surdegsfoccacia och grillade, marinerade spetspaprikor och en persiljeyoghurt.
🕒 15 min

Vecka 21, dag 2 - Falafel, creamy corn med örter och chili, surdegsfoccacia och grillade, marinerade spetspaprikor och en persiljeyoghurt.

Emil Petzén

Vecka 21, dag 3 - Pasta conchiglie puttanesca med oliver och vitlök. Sidesallad på saltad inlagd gurka och coleslaw.
🕒 15 min
NaN

Vecka 21, dag 3 - Pasta conchiglie puttanesca med oliver och vitlök. Sidesallad på saltad inlagd gurka och coleslaw.

Emil Petzén

Vecka 20, dag 1 - Poke Bowl med vitlöksfrästa edamamebönor, picklad gurka, rostad lök, go-chu-jang mayo, mango.
🕒 15 min

Vecka 20, dag 1 - Poke Bowl med vitlöksfrästa edamamebönor, picklad gurka, rostad lök, go-chu-jang mayo, mango.

Emil Petzén

Vecka 20, dag 2 - Kryddig potatistaco, vetetortilla, kikärtscréme, picklad rödlök, baljväxtfrito, yoghurt med färsk koriander och lime, serveras med rostad broccoli och tryffelmayo.
🕒 15 min

Vecka 20, dag 2 - Kryddig potatistaco, vetetortilla, kikärtscréme, picklad rödlök, baljväxtfrito, yoghurt med färsk koriander och lime, serveras med rostad broccoli och tryffelmayo.

Emil Petzén

Vecka 20, dag 3 - Pasta Conchiglie med vår signatur-bolognese, serveras med rosmarinyoghurt och vitlökskrutonger.
🕒 15 min
NaN

Vecka 20, dag 3 - Pasta Conchiglie med vår signatur-bolognese, serveras med rosmarinyoghurt och vitlökskrutonger.

Emil Petzén

Vecka 19, dag 1 - Svamprisotto på arborioris, karl-johan, rostad svamp & toma valsesia-ost. Serveras med picklad broccoli, gravad chilizucchini, tomat och rostad blekselleri som side.
🕒 15 min

Vecka 19, dag 1 - Svamprisotto på arborioris, karl-johan, rostad svamp & toma valsesia-ost. Serveras med picklad broccoli, gravad chilizucchini, tomat och rostad blekselleri som side.

Emil Petzén

Vecka 19, dag 2 - Bao Buns med stekt tofu i hoisinsås, syrad gurka, jordnötter, syrlig och krämig coleslaw på kål och vitlöksstekt broccoli som side.
🕒 15 min

Vecka 19, dag 2 - Bao Buns med stekt tofu i hoisinsås, syrad gurka, jordnötter, syrlig och krämig coleslaw på kål och vitlöksstekt broccoli som side.

Emil Petzén

Vecka 19, dag 3 - Vår vegoburgare med karamelliserad lök, fluffigt briochebröd, aioli, rostad lök, eldgrillad strimlad paprika. Serveras med ugnsrostad färskpotatis och vår egna ketchup.
🕒 15 min

Vecka 19, dag 3 - Vår vegoburgare med karamelliserad lök, fluffigt briochebröd, aioli, rostad lök, eldgrillad strimlad paprika. Serveras med ugnsrostad färskpotatis och vår egna ketchup.

Emil Petzén

Vecka 18, dag 1 - Mustig linsragu med rödvin och örter, rostad morotspuré, morotschips, picklad rödlök & serveras med ugnsrostad färskpotatis och chilibearnaise.
🕒 15 min
NaN

Vecka 18, dag 1 - Mustig linsragu med rödvin och örter, rostad morotspuré, morotschips, picklad rödlök & serveras med ugnsrostad färskpotatis och chilibearnaise.

Emil Petzén

Vecka 18, dag 2 - Pasta Conchiglie med ugnsrostade skogschampinjoner i en krämig svampsås smaksatt med färsk timjan, persilja och vitlök, rostade pumpakärnor och riven Cru de Savoie-ost.
🕒 15 min

Vecka 18, dag 2 - Pasta Conchiglie med ugnsrostade skogschampinjoner i en krämig svampsås smaksatt med färsk timjan, persilja och vitlök, rostade pumpakärnor och riven Cru de Savoie-ost.

Emil Petzén

Vecka 18, dag 3 - Falafelwrap. Tortilla med krispig falafel, ramslöksmayo, picklad gurka, picklad rödlök, rostad lök, grillad zucchini-/persiljeyoghurt, smulad grekisk salladsost, serveras med stekt broccoli som sidedish.
🕒 15 min

Vecka 18, dag 3 - Falafelwrap. Tortilla med krispig falafel, ramslöksmayo, picklad gurka, picklad rödlök, rostad lök, grillad zucchini-/persiljeyoghurt, smulad grekisk salladsost, serveras med stekt broccoli som sidedish.

Emil Petzén

Vecka 17, dag 1 - Färsk buffelmozzarella, gravad bakad tomat, ugnsrostad zucchini med rosépeppar, krossade rostade jordnötter, grillad marinerad strimlad paprika, sotad paprikacréme & grov bulgur. OBS! Ät senast 26/4 pga Bäst-Före-Datum på Mozzarella.
🕒 15 min

Vecka 17, dag 1 - Färsk buffelmozzarella, gravad bakad tomat, ugnsrostad zucchini med rosépeppar, krossade rostade jordnötter, grillad marinerad strimlad paprika, sotad paprikacréme & grov bulgur. OBS! Ät senast 26/4 pga Bäst-Före-Datum på Mozzarella.

Emil Petzén

Vecka 17, dag 2 - Färsk potatisgnocchi med butternutpumpa, karamelliserad tärnad lök, chilipicklad hyvlad zucchini, grana padano & cru de savoie och raps. OBS! Ät senast 28/4 pga Bäst-Före-Datum på gnocchi.
🕒 15 min

Vecka 17, dag 2 - Färsk potatisgnocchi med butternutpumpa, karamelliserad tärnad lök, chilipicklad hyvlad zucchini, grana padano & cru de savoie och raps. OBS! Ät senast 28/4 pga Bäst-Före-Datum på gnocchi.

Emil Petzén

Vecka 17, dag 3 - Broccolicrème, ugnsrostad broccoli med sesamfrön, sotad inlagd grillpaprika och tärnad rödlök, gröna linser, persiljeyoghurt & olivolja.
🕒 15 min

Vecka 17, dag 3 - Broccolicrème, ugnsrostad broccoli med sesamfrön, sotad inlagd grillpaprika och tärnad rödlök, gröna linser, persiljeyoghurt & olivolja.

Emil Petzén

Vecka 16, dag 1 - Stir fry rice med teriyaki- och svampglaze, sesamfrön, tunt hyvlad kål, chilicréme, picklad morot, picklad rödlök, vitlöksfrästa edamamebönor och rostade jordnötter.
🕒 15 min

Vecka 16, dag 1 - Stir fry rice med teriyaki- och svampglaze, sesamfrön, tunt hyvlad kål, chilicréme, picklad morot, picklad rödlök, vitlöksfrästa edamamebönor och rostade jordnötter.

Emil Petzén

Vecka 16, dag 2 - Fluffiga potatispannkakor med en grön curry Dahl, gröna linser, vår hummus på kikärtor och en svalkande citron crème fraiche.
🕒 15 min

Vecka 16, dag 2 - Fluffiga potatispannkakor med en grön curry Dahl, gröna linser, vår hummus på kikärtor och en svalkande citron crème fraiche.

Emil Petzén

Vecka 16, dag 3 - Pasta penne med ragu á bolognese kokt i 32h, grana padano, crème fraiche smaksatt med rosmarin och krutonger.
🕒 15 min

Vecka 16, dag 3 - Pasta penne med ragu á bolognese kokt i 32h, grana padano, crème fraiche smaksatt med rosmarin och krutonger.

Emil Petzén

Vecka 15, dag 3 - Råraka på potatis, falafel, picklad rödlök, picklad morot, grillad aubergine-crème och chilimajonnäs.
🕒 15 min

Vecka 15, dag 3 - Råraka på potatis, falafel, picklad rödlök, picklad morot, grillad aubergine-crème och chilimajonnäs.

Emil Petzén

Vecka 15, dag 2 - Krämig svamprisotto på storbulgur, rostad skogschampinjon, crème fraiche, övermogen grana padano, serveras med chili- och vitlöksstekt broccolisparris.
🕒 15 min
NaN

Vecka 15, dag 2 - Krämig svamprisotto på storbulgur, rostad skogschampinjon, crème fraiche, övermogen grana padano, serveras med chili- och vitlöksstekt broccolisparris.

Emil Petzén

Vecka 15, dag 1 - Krispig flatbread pizza med tomatsås, färsk buffelmozzarella, vitlök, eldad- och picklad grön sparris och persilja.
🕒 15 min

Vecka 15, dag 1 - Krispig flatbread pizza med tomatsås, färsk buffelmozzarella, vitlök, eldad- och picklad grön sparris och persilja.

Emil Petzén

Vecka 14, dag 1 - Hängmörad eldad rödbeta med halloumi, rostad panko, reducerad rödbetsglaze, krämig polenta och vårt surdegsfoccacia smaksatt med tomat och örter.
🕒 15 min

Vecka 14, dag 1 - Hängmörad eldad rödbeta med halloumi, rostad panko, reducerad rödbetsglaze, krämig polenta och vårt surdegsfoccacia smaksatt med tomat och örter.

Emil Petzén

Vecka 14, dag 2 - Wrap på tortilla med krispig tofu i teriyakiglaze, solrosfrön, tunt hyvlad kål, vår hummus på kikärtor, örtrostad palsternacka, palsternackschips och en svalkande citronyoghurt.
🕒 15 min

Vecka 14, dag 2 - Wrap på tortilla med krispig tofu i teriyakiglaze, solrosfrön, tunt hyvlad kål, vår hummus på kikärtor, örtrostad palsternacka, palsternackschips och en svalkande citronyoghurt.

Emil Petzén

Vecka 14, dag 3 - Rostad morotspuré med örtstekt bulgur, chili- och vitlöksstekt svamp, rostad potatis och morotschips.
🕒 15 min
NaN

Vecka 14, dag 3 - Rostad morotspuré med örtstekt bulgur, chili- och vitlöksstekt svamp, rostad potatis och morotschips.

Emil Petzén

Vecka 12, dag 1 - Umami fried rice med potatis-shawarma, stark röd tomatsås, turkisk yoghurt med citron och torkade örter, picklad rödlök och vårt fluffiga surdegsfoccacia.
🕒 15 min

Vecka 12, dag 1 - Umami fried rice med potatis-shawarma, stark röd tomatsås, turkisk yoghurt med citron och torkade örter, picklad rödlök och vårt fluffiga surdegsfoccacia.

Emil Petzén

Vecka 12, dag 2 - Rostad palsternackspuré, krispiga linsbullar med riven grillost, rödvinssås, rostad potatis och vitlöksmarinerade gröna oliver.
🕒 15 min

Vecka 12, dag 2 - Rostad palsternackspuré, krispiga linsbullar med riven grillost, rödvinssås, rostad potatis och vitlöksmarinerade gröna oliver.

Emil Petzén

Vecka 12, dag 3 - Pasta penne med en rostad skogschampinjonsås, persilja och hyvlad grana padano.
🕒 15 min

Vecka 12, dag 3 - Pasta penne med en rostad skogschampinjonsås, persilja och hyvlad grana padano.

Emil Petzén

Vecka 10, dag 1 - Vår egna falafel med tabboulehsallad med citron, picklad morot och persilja.
🕒 15 min

Vecka 10, dag 1 - Vår egna falafel med tabboulehsallad med citron, picklad morot och persilja.

Emil Petzén

Vecka 10, dag 2 - Krämig matveterisotto med morotspuré, tryffel, krispiga morotschips, grana padano, örter, strimlad kålsallad med åldrad balsamicoglaze och vitlök- och parmesanrostat eget surdegsbröd.
🕒 15 min

Vecka 10, dag 2 - Krämig matveterisotto med morotspuré, tryffel, krispiga morotschips, grana padano, örter, strimlad kålsallad med åldrad balsamicoglaze och vitlök- och parmesanrostat eget surdegsbröd.

Emil Petzén

Vecka 10, dag 3 - Mustig linsragu med rödvin, tomat, örter, glacerade palsternackor, citronaioli och palsternackschips.
🕒 15 min
NaN

Vecka 10, dag 3 - Mustig linsragu med rödvin, tomat, örter, glacerade palsternackor, citronaioli och palsternackschips.

Emil Petzén

Vecka 8, dag 1 - Krämigt potatisstomp, bakade och rostade morötter, örttapenade på gröna oliver, matiga biffar på baljväxtfärs och karamelliserad lök.
🕒 15 min

Vecka 8, dag 1 - Krämigt potatisstomp, bakade och rostade morötter, örttapenade på gröna oliver, matiga biffar på baljväxtfärs och karamelliserad lök.

Emil Petzén

Vecka 8, dag 2 - Vitlöksstekt basmatiris, curry masala med morot, tomat, grillost och kikärtscrème.
🕒 15 min

Vecka 8, dag 2 - Vitlöksstekt basmatiris, curry masala med morot, tomat, grillost och kikärtscrème.

Emil Petzén

Vecka 8, dag 3 - Wrap på glacerade betor ”shawarma”, het röd tomatsås, turkisk yoghurt, solrosfrön och finstrimlad kål i syrlig dressing.
🕒 15 min

Vecka 8, dag 3 - Wrap på glacerade betor ”shawarma”, het röd tomatsås, turkisk yoghurt, solrosfrön och finstrimlad kål i syrlig dressing.

Emil Petzén

Vecka 6, dag 1 - Bakade och rostade rotfrukter, gröna linser i äppelsyrat brynt smör, örter, jalapeñobearnaise.
🕒 15 min

Vecka 6, dag 1 - Bakade och rostade rotfrukter, gröna linser i äppelsyrat brynt smör, örter, jalapeñobearnaise.

Emil Petzén

Vecka 6, dag 2 - Penne med 36h kokt ragu á bolognese på räddad baljväxtfärs, övermogen grana padano och en sallad på picklad morot och gröna gordaloliver.
🕒 15 min

Vecka 6, dag 2 - Penne med 36h kokt ragu á bolognese på räddad baljväxtfärs, övermogen grana padano och en sallad på picklad morot och gröna gordaloliver.

Emil Petzén

Vecka 6, dag 3 - Pizza bianco med svartpepparcreme-fraiche, gorgonzola, bakad vitlök, picklad rödlök, skivad potatis och rostade pumpakärnor med svart tryffelsmak.
🕒 15 min

Vecka 6, dag 3 - Pizza bianco med svartpepparcreme-fraiche, gorgonzola, bakad vitlök, picklad rödlök, skivad potatis och rostade pumpakärnor med svart tryffelsmak.

Emil Petzén

Vecka 4, dag 1 - ”Pokebowl”, Stekt umamiris med kimchi, sesamfrön, picklad rödlök, rostad grillost & ört-/pepparrotsmayo.
🕒 15 min

Vecka 4, dag 1 - ”Pokebowl”, Stekt umamiris med kimchi, sesamfrön, picklad rödlök, rostad grillost & ört-/pepparrotsmayo.

Emil Petzén

Vecka 4, dag 2 - Parmesan-/vitlöksdressad rostad potatis med palsternackspuré, stekt ostronskivling och en syrlig kålsallad.
🕒 15 min

Vecka 4, dag 2 - Parmesan-/vitlöksdressad rostad potatis med palsternackspuré, stekt ostronskivling och en syrlig kålsallad.

Emil Petzén

Vecka 4, dag 3 - Penne puttanesca med soltorkade delikatessoliver, tomat, fermenterad chili-/basilikacrème, solrosfrön, pumpafrön och övermogen Grana Padano.
🕒 15 min

Vecka 4, dag 3 - Penne puttanesca med soltorkade delikatessoliver, tomat, fermenterad chili-/basilikacrème, solrosfrön, pumpafrön och övermogen Grana Padano.

Emil Petzén

Vecka 2, dag 1 - Rostad morotspuré, bakade morötter, solroskärnor, picklad lök, gröna linser i brynt smör och örter.
🕒 15 min
NaN

Vecka 2, dag 1 - Rostad morotspuré, bakade morötter, solroskärnor, picklad lök, gröna linser i brynt smör och örter.

Emil Petzén

Vecka 2, dag 2 - Pizza bianco på libabröd med svartpeppar, creme fraiche, vitlök, svamp från hakaslätts, grönkål, Tryffel-/jalapeñomayo och persillade.
🕒 15 min

Vecka 2, dag 2 - Pizza bianco på libabröd med svartpeppar, creme fraiche, vitlök, svamp från hakaslätts, grönkål, Tryffel-/jalapeñomayo och persillade.

Emil Petzén

Vecka 2, dag 3 - Matveterisotto med rostad palsternacka, fänkålspicklad buttnerutpumpa och övermogen grana padano.
🕒 15 min
NaN

Vecka 2, dag 3 - Matveterisotto med rostad palsternacka, fänkålspicklad buttnerutpumpa och övermogen grana padano.

Emil Petzén

Vecka 51, dag 3 - Halloumi från dalsspira mejeri med vitlöksstekt svamp, rostade kikärtor, bakade tomater och basilikayoghurt med basmatiris.
🕒 15 min
NaN

Vecka 51, dag 3 - Halloumi från dalsspira mejeri med vitlöksstekt svamp, rostade kikärtor, bakade tomater och basilikayoghurt med basmatiris.

Emil Petzén

Vecka 51, dag 2 - Tortilla med hummus på röda linser, tahini, rostad potatis, pepparrotspicklad rödlök, lök- och gochujangmayo, strimlad kål och persiljedressing.
🕒 15 min

Vecka 51, dag 2 - Tortilla med hummus på röda linser, tahini, rostad potatis, pepparrotspicklad rödlök, lök- och gochujangmayo, strimlad kål och persiljedressing.

Emil Petzén

Vecka 51, dag 1 - Gnocchi med gorgonzola, tryffelbechamel, salvia, fänkålspicklad morot och hasselnötter.
🕒 15 min
NaN

Vecka 51, dag 1 - Gnocchi med gorgonzola, tryffelbechamel, salvia, fänkålspicklad morot och hasselnötter.

Emil Petzén

Vecka 49, dag 3 - Len röd curry med gochujang, blomkål, strimlad morot, basmatiris och krispig halloumi från dalspira mejeri.
🕒 15 min

Vecka 49, dag 3 - Len röd curry med gochujang, blomkål, strimlad morot, basmatiris och krispig halloumi från dalspira mejeri.

Emil Petzén

Vecka 49, dag 2 - Penne i en krämig rostad svamp-sås, smak av svart tryffel och saltbakade mandlar
🕒 15 min

Vecka 49, dag 2 - Penne i en krämig rostad svamp-sås, smak av svart tryffel och saltbakade mandlar

Emil Petzén

Vecka 49, dag 1 - Ragu på gröna linser, rostad aubergine, rödvinssås, vitlöksrostad delikatesspotatis, hasselnötter och inlagda gravade tomater.
🕒 15 min

Vecka 49, dag 1 - Ragu på gröna linser, rostad aubergine, rödvinssås, vitlöksrostad delikatesspotatis, hasselnötter och inlagda gravade tomater.

Emil Petzén

Vecka 47, dag 3 - 30h kokt Ragu á bolognese på räddad svensk baljväxtfärs med Penne Rigate.
🕒 15 min
NaN

Vecka 47, dag 3 - 30h kokt Ragu á bolognese på räddad svensk baljväxtfärs med Penne Rigate.

Emil Petzén

Vecka 47, dag 2 - Krispigt stekt polenta med rostade morötter och palsternackor slungade i en bakad vitlökspuré, saltbakade hasselnötter och en yoghurt- röd pesto- och sotad jalapenosås.
🕒 15 min
NaN

Vecka 47, dag 2 - Krispigt stekt polenta med rostade morötter och palsternackor slungade i en bakad vitlökspuré, saltbakade hasselnötter och en yoghurt- röd pesto- och sotad jalapenosås.

Emil Petzén

Vecka 47, dag 1 - Nakenkorn med stekt svamp, bakade tomater och svampglaze samt creme fraiche.
🕒 15 min
NaN

Vecka 47, dag 1 - Nakenkorn med stekt svamp, bakade tomater och svampglaze samt creme fraiche.

Emil Petzén