Recepten
Här publiceras alla recept som förekommit i någon av våra matkassar
Vecka 6, dag 1 - Sydfransk grönsaksgryta med zucchini, tomat, auberigne, edamamebönor, svarta bönor, vitlök. Serveras med smörigt basmatiris.
Emil Petzén
Vecka 6, dag 2 - Bao buns med krispstekt tofu, teriyakiglaze, coleslaw smaksatt med koriander och finhackad syrad gurka. Serveras med rostad potatis.
Emil Petzén
Vecka 6, dag 3 - Rostade rotfrukter med örter och vitlök, gröna linser i brynt smör och het yoghurt smaksatt med röd curry, sriracha och lime.
Emil Petzén
Vecka 5, dag 1 - Vegetarisk gulaschsoppa. Serveras med vår surdegsfoccacia och örtcrème.
Emil Petzén
Vecka 5, dag 2 - Fried rice med rostad chilisyrad broccoli, marinerade svarta bönor, teriyakisås, het persiljecrème, picklad rödlök och rostad lök.
Emil Petzén
Vecka 5, dag 3 - Taco, vår tolkning på mole, örtrostade majskorn, halloumi, persilja och vitlöksyoghurt. Serveras med ugnsrostad potatis.
Emil Petzén
Vecka 4, dag 1 - Bimbimbap med stekt ägg, tonkatsusås, stekta edamamebönor, rostad lök & saltpicklad gurka.
Emil Petzén
Vecka 4, dag 2 - Pizza bianco, creme fraiche, svartpeppar, rostad skogssvamp, persillade, harissamayo, vitlök, gouda.
Emil Petzén
Vecka 4, dag 3 - Smörstekt gnocchi med fetaostkräm, karamelliserade pumpakärnor, stekt lök, chilipicklad broccoli.
Emil Petzén
Vecka 3, dag 1 - Svamp- och tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel- ,vitlök och timjansås, samt rostade pumpakärnor.
Emil Petzén
Vecka 3, dag 2 - Våra vegetariska köttbullar med potatismos, gräddsås, rårörda lingon och picklad saltgurka.
Emil Petzén
Vecka 3, dag 3 - Wrap med hummus, picklad saltgurka, skivad rödlök, strimlad vitkål, vitlök- & harissayoghurt och krispig falafel.
Emil Petzén
Vecka 2, dag 1 - Bakade rostade rödbetor med krämig polenta, salladsost marinerad i vitlök och örter samt rostade krispiga pumpafrön.
Emil Petzén
Vecka 2, dag 2 - Vår krämiga Dhal curry på gröna linser, serveras med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.
Emil Petzén
Vecka 2, dag 3 - Vår vegoburgare med briochebröd, aioli, rostad lök, karamelliserad syrad lök med tomat, serveras med side på krämigt potatisstomp.
Emil Petzén
Vecka 50, dag 1 - Tortilla wrap med spicy majshummus, baba ganoush yoghurt med picklad rödlök, smulad fetaost, falafel, vitkål, örtrostade solroskärnor. Serveras med smörigt basmatiris.
Emil Petzén
Vecka 50, dag 2 - Våra krispiga linsbiffar med krämigt potatisstomp med örter och comté, samt tapenade och pumpakärnor.
Emil Petzén
Vecka 50, dag 3 - Bao Buns med rökt tofu, krossade rostade jordnötter, sojapicklad oyster king svamp, chilimayo. Serveras med sesambakade rotfrukter.
Emil Petzén
Vecka 49, dag 1 - Rostad tomatsoppa med sting och örter. Serveras med en grilled cheese sandwich på surdegsbröd, ost och ört-/dijonsmör. Sidesallad på picklad gurka, tomat och picklad rödlök.
Emil Petzén
Nästa vecka, dag 2 - Bimbimbap med edamamebönor, stekt ägg, picklad strimlad morot, teriyaki, go-chu-jangmayo.
Emil Petzén
Vecka 49, dag 3 - Vår örtiga bolognese med spirali, vitlöksyoghurt och krutonger.
Emil Petzén
Vecka 48, dag 1 - Fransk ”Cassoulet”, ragu på rödvinssky, chilistekta edamamebönor, lök, morot och palsternacka. Serveras med rostad potatis och vitlökscréme.
Emil Petzén
Vecka 48, dag 2 - Svamp-/tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök/timjansås och rostade pumpakärnor.
Emil Petzén
Vecka 48, dag 3 - Färsk potatisgnocchi, med lagrad ost (comté), yoghurt smaksatt med sotad gurkvinaigrette, marinerade gröna oliver och chili-/örtrostade solroskärnor.
Emil Petzén
Curry Dahl med blomkål och gröna linser. Serveras med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.
Emil Petzén
Saltbakade rödbetor med fetaostkräm, rostade pumpakärnor, grillad marinerad paprika, samt vitlök och örtfrästa gröna linser.
Emil Petzén
Fried rice med rostad broccoli, marinerade svarta bönor, teriyaki, gräslöksmayo & picklad rödlök.
Emil Petzén
Pitabröd från lokala Liba. Krispig falafel, baba-ganoush-yoghurt, örtgravad tomat, strimlad kål och chili-/vitlöksolja. Serveras med rostad potatis.
Emil Petzén
Pizza Bianco på libabröd med creme fraiche, svartpeppar, vitlök, rostad skogschampinjon, persilja, jalapeñomayo & picklad grön sparris.
Emil Petzén
Bao Buns med stekt tofu, krämig chili-coleslaw, rostade krossade jordnötter, vår teriyakisås och syrlig gurka. Kommer med rostad potatis.
Emil Petzén
Bimbimbap med stekt ägg, soyaglaserade svarta bönor, chilimayo & rostade solroskärnor.
Emil Petzén
Bakade rostade rödbetor med krämig polenta, salladsost marinerad i vitlök och örter, samt pumpafrön.
Emil Petzén
Tortilla-Wrap med creamycorn, falafel, marinerad zucchini & picklad tärnad rödlök. Serveras med rostad potatis.
Emil Petzén
Vecka 42, dag 2 - Pasta spirali med ragu á bolognese kokt i 32h, serveras med vår focaccia.
Emil Petzén
”Vouef” Bourguignon. Vegetarisk tolkning på bouef bourginon. Gryta på skogschampinjoner, morötter, marinerade quornfiléer, rödvin, vitlök och örter. Serveras med rostad potatis och karamelliserad aioli vid sidan. OBS Aiolin och chilibearnaisen är felmärkta. Aioli har siffra 1 på sig men ska vara siffra 2 och bearnaisen ska ha siffra 1.
Emil Petzén
Rostad jordärtskocka med fetaostkräm & senapsfröinlagd morot. Örtmarinerad bönsallad med rödlök. (OBS, signaturfärsen har felmarkerats och är till dag 2)
Emil Petzén
Taco med vår signaturfärs, picklad gurka, dragon/chilicréme & rostad lök. Serveras med ugnsrostad potatis. OBS Signaturfärsen har tyvärr felmarkerats med "dag 1".
Emil Petzén
Falafel, misobakade rödbetor, sockersaltad gurka, storbulgur & limeyoghurt.
Emil Petzén
Poke Bowl. Smaksatt ris med mango, chilimarinerade edamamebönor, ingefärspicklad rödkål, kimchimayo, rostade krossade jordnötter, picklade gröna tomater.
Emil Petzén
Svamp-/tryffelpasta. Spirali med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök/persiljesås och rostade pumpakärnor.
Emil Petzén
Spansk pistogryta med svarta bönor, aubergine, tomat, salvia och morot. Serveras med ugnsrostad potatis och karamelliserad vitlöksaioli.
Emil Petzén
Wrap med örtmarinerad quornfilé med teriyakisås, vitkål, picklad grön sparris, fried rice med salladslök och serveras med en misomayo.
Emil Petzén
Bimbimbap med stekt ägg, soyaglaserade edamamebönor, gräslök-/dragonmayo, rostade solrosfrön, vår kimchi.
Emil Petzén
Vår signaturburgare med briochebröd, sesamfrön, aiolidressing, picklad silverlök, karamelliserad lök, skuren roman, rostad potatis och chilimayo.
Emil Petzén
Poke bowl med vitlöksfrästa edamamebönor, jordnötter, harissamayo, mango och picklad gurka.
Emil Petzén
Bibimbap med stekt ägg, harrisaglacerade edamamebönor, persiljemayo, pepparrotspicklad silverlök, saltinlagd vit sparris och jordnötter.
Emil Petzén
Glacerad vit sparris från Hjo, grillad marinerad aubergine, hummus & tahini, bakade tomater från Hällviken, frästa edamamebönor samt vår focaccia med gröna oliver, örter och hårdost.
Emil Petzén
Svamp-/tryffelpasta. Conchigliepasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök-/persiljesås och rostade pumpakärnor.
Emil Petzén
Vår burgare med syrad karamelliserad silverlök, fluffigt briochebröd med sesamfrön, aioli, rostad marinerad paprika. Serveras med rostad potatis och vår egna ketchup.
Emil Petzén
Sallad på rostad svartkål, gurka, jordgubbsvinaigrette, marinerad grillad paprika, gravade syrade tomater, mozzarella, samt belugalinser i vitlök och örter.
Emil Petzén
Bao bun med stekt tofu, teriyakiglaze, ingefära, jordnötter, koriander, krämig spetskål, soyainlagd shimenjisvamp, och rostad potatis som side.
Emil Petzén
Tryffelravioli, Karl-Johan och soyaemulsion, ricotta- och olivcréme, vitlök och persiljerostat flatbread samt sidedish på rostad broccoli och romansallad. OBS ät senast 31/5 då raviolin har ett bäst-före datum.
Emil Petzén
Mexican taco med krossad rostad falafel, majshummus, rödlökschutney med koriander. Serveras med rostad potatis och tryffelcréme.
Emil Petzén
Röd thai curry med kikärtor, basmatiris, citron och lime gravad broccoli och korianderyoghurt.
Emil Petzén
Falafel, creamy corn med örter och chili, surdegsfoccacia och grillade, marinerade spetspaprikor och en persiljeyoghurt.
Emil Petzén
Poke Bowl med vitlöksfrästa edamamebönor, picklad gurka, rostad lök, go-chu-jang mayo, mango.
Emil Petzén
Svamprisotto på arborioris, karl-johan, rostad svamp & toma valsesia-ost. Serveras med picklad broccoli, gravad chilizucchini, tomat och rostad blekselleri som side.
Emil Petzén
Bao Buns med stekt tofu i hoisinsås, syrad gurka, jordnötter, syrlig och krämig coleslaw på kål och vitlöksstekt broccoli som side.
Emil Petzén
Vår vegoburgare med karamelliserad lök, fluffigt briochebröd, aioli, rostad lök, eldgrillad strimlad paprika. Serveras med ugnsrostad färskpotatis och vår egna ketchup.
Emil Petzén
Pasta Conchiglie med ugnsrostade skogschampinjoner i en krämig svampsås smaksatt med färsk timjan, persilja och vitlök, rostade pumpakärnor och riven Cru de Savoie-ost.
Emil Petzén
Vecka 18, dag 3 - Falafelwrap. Tortilla med krispig falafel, ramslöksmayo, picklad gurka, picklad rödlök, rostad lök, grillad zucchini-/persiljeyoghurt, smulad grekisk salladsost, serveras med stekt broccoli som sidedish.
Emil Petzén
Färsk potatisgnocchi med butternutpumpa, karamelliserad tärnad lök, chilipicklad hyvlad zucchini, grana padano & cru de savoie och raps.
Emil Petzén
Stir fry rice med teriyaki- och svampglaze, sesamfrön, tunt hyvlad kål, chilicréme, picklad morot, picklad rödlök, vitlöksfrästa edamamebönor och rostade jordnötter.
Emil Petzén
Pasta penne med ragu á bolognese kokt i 32h, grana padano, crème fraiche smaksatt med rosmarin och krutonger.
Emil Petzén
Råraka på potatis, falafel, picklad rödlök, picklad morot, grillad aubergine-crème och chilimajonnäs.
Emil Petzén
Krispig flatbread pizza med tomatsås, färsk buffelmozzarella, vitlök, eldad- och picklad grön sparris och persilja.
Emil Petzén
Hängmörad eldad rödbeta med halloumi, rostad panko, reducerad rödbetsglaze, krämig polenta och vårt surdegsfoccacia smaksatt med tomat och örter.
Emil Petzén
Wrap på tortilla med krispig tofu i teriyakiglaze, solrosfrön, tunt hyvlad kål, vår hummus på kikärtor, örtrostad palsternacka, palsternackschips och en svalkande citronyoghurt.
Emil Petzén
Umami fried rice med potatis-shawarma, stark röd tomatsås, turkisk yoghurt med citron och torkade örter, picklad rödlök och vårt fluffiga surdegsfoccacia.
Emil Petzén
Rostad palsternackspuré, krispiga linsbullar med riven grillost, rödvinssås, rostad potatis och vitlöksmarinerade gröna oliver.
Emil Petzén
Pasta penne med en rostad skogschampinjonsås, persilja och hyvlad grana padano.
Emil Petzén
Vår egna falafel med tabboulehsallad med citron, picklad morot och persilja.
Emil Petzén
Krämig matveterisotto med morotspuré, tryffel, krispiga morotschips, grana padano, örter, strimlad kålsallad med åldrad balsamicoglaze och vitlök- och parmesanrostat eget surdegsbröd.
Emil Petzén
Krämigt potatisstomp, bakade och rostade morötter, örttapenade på gröna oliver, matiga biffar på baljväxtfärs och karamelliserad lök.
Emil Petzén
Vitlöksstekt basmatiris, curry masala med morot, tomat, grillost och kikärtscrème.
Emil Petzén
Wrap på glacerade betor ”shawarma”, het röd tomatsås, turkisk yoghurt, solrosfrön och finstrimlad kål i syrlig dressing.
Emil Petzén
Penne med 36h kokt ragu á bolognese på räddad baljväxtfärs, övermogen grana padano och en sallad på picklad morot och gröna gordaloliver.
Emil Petzén
Pizza bianco med svartpepparcreme-fraiche, gorgonzola, bakad vitlök, picklad rödlök, skivad potatis och rostade pumpakärnor med svart tryffelsmak.
Emil Petzén
Pizza bianco på libabröd med svartpeppar, creme fraiche, vitlök, svamp från hakaslätts, grönkål, Tryffel-/jalapeñomayo och persillade.
Emil Petzén
Tortilla med hummus på röda linser, tahini, rostad potatis, pepparrotspicklad rödlök, lök- och gochujangmayo, strimlad kål och persiljedressing.
Emil Petzén
Len röd curry med gochujang, blomkål, strimlad morot, basmatiris och krispig halloumi från dalspira mejeri.
Emil Petzén
Penne i en krämig rostad svamp-sås, smak av svart tryffel och saltbakade mandlar
Emil Petzén
Ragu på gröna linser, rostad aubergine, rödvinssås, vitlöksrostad delikatesspotatis, hasselnötter och inlagda gravade tomater.
Emil Petzén