Recepten

Här publiceras alla recept som förekommit i någon av våra matkassar

Vecka 22, dag 1 - Krämig grönsaks-”risotto” på pärl couscous, side på chilistekta edamamebönor, blomkål och rostade solrosfrön.
🕒 15 min
NaN

Vecka 22, dag 1 - Krämig grönsaks-”risotto” på pärl couscous, side på chilistekta edamamebönor, blomkål och rostade solrosfrön.

Emil Petzén

Vecka 22, dag 2 - Pizza Bianco med Hakaslätts-svamp, mozzarella, green garlic créme & rostade pumpakärnor.
🕒 15 min

Vecka 22, dag 2 - Pizza Bianco med Hakaslätts-svamp, mozzarella, green garlic créme & rostade pumpakärnor.

Emil Petzén

Vecka 22, dag 3 - Vår örtiga Bolognese med pasta Penne & vitlöksgräddfil.
🕒 15 min

Vecka 22, dag 3 - Vår örtiga Bolognese med pasta Penne & vitlöksgräddfil.

Emil Petzén

Vecka 21, dag 1 - Crispy mushroom shawarma på libabröds Tannourbröd, lingonchipotlecréme, vitlökstahini, rostade solrosfrön och picklad morot.
🕒 15 min

Vecka 21, dag 1 - Crispy mushroom shawarma på libabröds Tannourbröd, lingonchipotlecréme, vitlökstahini, rostade solrosfrön och picklad morot.

Emil Petzén

Vecka 21, dag 2 - Krispiga Quinoa & grönkålsbiffar med stekt potatis, green-garlic mayo samt hyvlad zucchini med ört & chilivinaigrette.
🕒 15 min

Vecka 21, dag 2 - Krispiga Quinoa & grönkålsbiffar med stekt potatis, green-garlic mayo samt hyvlad zucchini med ört & chilivinaigrette.

Emil Petzén

Vecka 21, dag 3 - Ramen med spicy sojafärs, varm svampbuljong, skuren vårlök, sojamarinerat krämkokt ägg.
🕒 15 min

Vecka 21, dag 3 - Ramen med spicy sojafärs, varm svampbuljong, skuren vårlök, sojamarinerat krämkokt ägg.

Emil Petzén

Vecka 20, dag 1 - Stekt potatis och sötpotatis, örtig bearnaisesås, sotad knipplök, hackade marconamandlar & röd curry marinerade svarta bönor.
🕒 15 min

Vecka 20, dag 1 - Stekt potatis och sötpotatis, örtig bearnaisesås, sotad knipplök, hackade marconamandlar & röd curry marinerade svarta bönor.

Emil Petzén

Vecka 20, dag 2 - Stekt Vreta gulärt med örtsmör, pepperotspicklad lök, sotad jalapeno & chiliyoghurt, stekt broccoli & surdegskrutonger.
🕒 15 min

Vecka 20, dag 2 - Stekt Vreta gulärt med örtsmör, pepperotspicklad lök, sotad jalapeno & chiliyoghurt, stekt broccoli & surdegskrutonger.

Emil Petzén

Vecka 20, dag 3 - Halloumistroganoff med stekt paprika & basmatiris.
🕒 15 min

Vecka 20, dag 3 - Halloumistroganoff med stekt paprika & basmatiris.

Emil Petzén

Vecka 19, dag 1 - Spansk kall gazpacho med grilled cheesemacka på surdegslevainbröd, mozzarella, brynt smör & örter.
🕒 15 min

Vecka 19, dag 1 - Spansk kall gazpacho med grilled cheesemacka på surdegslevainbröd, mozzarella, brynt smör & örter.

Emil Petzén

Vecka 19, dag 2 - Meze - Falafel, hummus, rostade morötter, stekt libabröd & fetaostyoghurt.
🕒 15 min

Vecka 19, dag 2 - Meze - Falafel, hummus, rostade morötter, stekt libabröd & fetaostyoghurt.

Emil Petzén

Vecka 19, dag 3 - Varm halloumisallad med bulgur, creamy corn, rödlök & syrad mango.
🕒 15 min

Vecka 19, dag 3 - Varm halloumisallad med bulgur, creamy corn, rödlök & syrad mango.

Emil Petzén

Vecka 18, dag 1 - ”Sloppy Joe" - Handgjort briochebröd från Franska Bageriet i Göteborg med smakrik sojafärsragu på gullök, paprika & tomat. Serveras med stekt potatis.
🕒 15 min

Vecka 18, dag 1 - ”Sloppy Joe" - Handgjort briochebröd från Franska Bageriet i Göteborg med smakrik sojafärsragu på gullök, paprika & tomat. Serveras med stekt potatis.

Emil Petzén

Vecka 18, dag 2 - Bimibimbap - Smaksatt basmatiris med stekt sunny-side ägg, frästa edamamebönor, stekt broccoli, teriyakimajo, citronpicklad rödlök & brynta surdegskrutonger.
🕒 15 min

Vecka 18, dag 2 - Bimibimbap - Smaksatt basmatiris med stekt sunny-side ägg, frästa edamamebönor, stekt broccoli, teriyakimajo, citronpicklad rödlök & brynta surdegskrutonger.

Emil Petzén

Vecka 18, dag 3 - Potatisgnocchi med krämig ragu på svamp & linser, serveras med tapenadeyoghurt.
🕒 15 min

Vecka 18, dag 3 - Potatisgnocchi med krämig ragu på svamp & linser, serveras med tapenadeyoghurt.

Emil Petzén

Vecka 17, dag 1 - Lyxig rostad levainmacka från Franska Bageriet i Göteborg med stekt halloumi, fräsch coleslaw på citron och örter & skivad rödlök, serveras med rostad potatis och kimchimayo.
🕒 15 min

Vecka 17, dag 1 - Lyxig rostad levainmacka från Franska Bageriet i Göteborg med stekt halloumi, fräsch coleslaw på citron och örter & skivad rödlök, serveras med rostad potatis och kimchimayo.

Emil Petzén

Vecka 17, dag 2 - ”Fransk Bondsallad”. Grov bulgur med smulad fetaost, marinerade gröna oliver, chilipicklad broccoli, skivad rödlök, tomat och örtcréme & rostade frön.
🕒 15 min

Vecka 17, dag 2 - ”Fransk Bondsallad”. Grov bulgur med smulad fetaost, marinerade gröna oliver, chilipicklad broccoli, skivad rödlök, tomat och örtcréme & rostade frön.

Emil Petzén

Vecka 17, dag 3 - Pizza Bianco. Creme fracihe smaksatt med svamppuré och karl-johan, stekt hyvlad svamp, vitlök, tapenademajo, rostade frön & grillad citronpicklad gullök.
🕒 15 min

Vecka 17, dag 3 - Pizza Bianco. Creme fracihe smaksatt med svamppuré och karl-johan, stekt hyvlad svamp, vitlök, tapenademajo, rostade frön & grillad citronpicklad gullök.

Emil Petzén

Vecka 16, dag 1 - Taco med kimchimayo, picklad rödkål- och morot, black bean frito med stekt gullök och örtig majs, krossade jordnötter samt vitlökscréme.
🕒 15 min

Vecka 16, dag 1 - Taco med kimchimayo, picklad rödkål- och morot, black bean frito med stekt gullök och örtig majs, krossade jordnötter samt vitlökscréme.

Emil Petzén

Vecka 16, dag 2 - Krispig tofu slungat i starksyrlig svartpeppar-/stickysås, sesamfrön, basmatiris smaksatt med kokosmjölk & stekt broccoli. OBS Tofu bäst före 19/4 23:59, men bra även några dagar efter!
🕒 15 min
NaN

Vecka 16, dag 2 - Krispig tofu slungat i starksyrlig svartpeppar-/stickysås, sesamfrön, basmatiris smaksatt med kokosmjölk & stekt broccoli. OBS Tofu bäst före 19/4 23:59, men bra även några dagar efter!

Emil Petzén

Vecka 16, dag 3 - Vår signaturebolgonese med pasta penne, vitlöksgräddfil och focaccia.
🕒 15 min

Vecka 16, dag 3 - Vår signaturebolgonese med pasta penne, vitlöksgräddfil och focaccia.

Emil Petzén

Vecka 15, dag 1 - Färsk ravioli med toscansk tryffel bianca. Serveras med stekt romanesco med brynt smör och färsk dragon, samt rostade pumpafrön. OBS. Bäst före 12/4 23:59.
🕒 15 min

Vecka 15, dag 1 - Färsk ravioli med toscansk tryffel bianca. Serveras med stekt romanesco med brynt smör och färsk dragon, samt rostade pumpafrön. OBS. Bäst före 12/4 23:59.

Emil Petzén

Vecla 15, dag 2 - Curry Dahl på gröna linser med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.
🕒 15 min

Vecla 15, dag 2 - Curry Dahl på gröna linser med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.

Emil Petzén

Vecka 15, dag 3 - Comeback! Vår signaturburgare med briochebröd, vitlök- och gräslöksmayo, grillad marinerad paprika och aubergine & rostad lök. Serveras med rostad potatis.
🕒 15 min

Vecka 15, dag 3 - Comeback! Vår signaturburgare med briochebröd, vitlök- och gräslöksmayo, grillad marinerad paprika och aubergine & rostad lök. Serveras med rostad potatis.

Emil Petzén

Vecka 14, dag 1 - Saveabl’s Meze - tapenadeyoghurt, krispstekt falafel, fetaostkräm, vitlöksstekt libabröd, tabouleh.
🕒 15 min
NaN

Vecka 14, dag 1 - Saveabl’s Meze - tapenadeyoghurt, krispstekt falafel, fetaostkräm, vitlöksstekt libabröd, tabouleh.

Emil Petzén

Vecka 14, dag 2 - Poké bowl - Smaksatt basmatiris, harissamayo, syrad mango, edamamebönor, rostad lök och vår egna kimchi.
🕒 15 min

Vecka 14, dag 2 - Poké bowl - Smaksatt basmatiris, harissamayo, syrad mango, edamamebönor, rostad lök och vår egna kimchi.

Emil Petzén

Vecka 14, dag 3 - Svamp- och tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-, vitlök och timjansås samt rostade frön i grönsaksbuljong.
🕒 15 min

Vecka 14, dag 3 - Svamp- och tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-, vitlök och timjansås samt rostade frön i grönsaksbuljong.

Emil Petzén

Vecka 13, dag 1 - Lyxig svamprisotto med rostade skogschampinjoner, karl-johan, persilja, extralagrad grana padano & timjan. Serveras med en side på tryffelstekt broccoli.
🕒 15 min

Vecka 13, dag 1 - Lyxig svamprisotto med rostade skogschampinjoner, karl-johan, persilja, extralagrad grana padano & timjan. Serveras med en side på tryffelstekt broccoli.

Emil Petzén

Vecka 13, dag 2 - Fried rice med marinerade chili- och teriyakibönor, karamelliserad lök, persiljecréme, rostad lök samt annat gott som tillkommer efter hand!
🕒 15 min

Vecka 13, dag 2 - Fried rice med marinerade chili- och teriyakibönor, karamelliserad lök, persiljecréme, rostad lök samt annat gott som tillkommer efter hand!

Emil Petzén

Vecka 13, dag 3 - Våra vegetariska köttbullar med krämigt potatismos, gräddsås, rårörda lingon & inlagd gurka.
🕒 15 min

Vecka 13, dag 3 - Våra vegetariska köttbullar med krämigt potatismos, gräddsås, rårörda lingon & inlagd gurka.

Emil Petzén

Vecka 12, dag 1 - Färsk ravioli med burrata, tomat och basilika. Kommer med brynt salviasmör, rostade solrosfrön och basilikapesto. OBS Bäst-Före 21/3 23:59.
🕒 15 min

Vecka 12, dag 1 - Färsk ravioli med burrata, tomat och basilika. Kommer med brynt salviasmör, rostade solrosfrön och basilikapesto. OBS Bäst-Före 21/3 23:59.

Emil Petzén

Vecka 12, dag 2 - Chili sin carne på karamelliserad baljväxtfärs, edamamebönor, chili och vitlök. Serveras med smaksatt basmatris.
🕒 15 min

Vecka 12, dag 2 - Chili sin carne på karamelliserad baljväxtfärs, edamamebönor, chili och vitlök. Serveras med smaksatt basmatris.

Emil Petzén

Vecka 12, dag 3 - Varm halloumisallad med vitlöksbulgur, örtig creamy corn, persilja- och kimchimayo, stekt rödlök samt tärnad syrad mango.
🕒 15 min
NaN

Vecka 12, dag 3 - Varm halloumisallad med vitlöksbulgur, örtig creamy corn, persilja- och kimchimayo, stekt rödlök samt tärnad syrad mango.

Emil Petzén

Vecka 11, dag 1 - Indisk gryta ”Palak paneer” med halloumi, avocado-/limeyoghurt och smaksatt basmatiris.
🕒 15 min

Vecka 11, dag 1 - Indisk gryta ”Palak paneer” med halloumi, avocado-/limeyoghurt och smaksatt basmatiris.

Emil Petzén

Vecka 11, dag 2 - Pasta all’ arrabiata med smak av örter, smulad fetaost & rostade solroskärnor.
🕒 15 min

Vecka 11, dag 2 - Pasta all’ arrabiata med smak av örter, smulad fetaost & rostade solroskärnor.

Emil Petzén

Vecka 11, dag 3 - Vår pizza bianco med creme fraiche, svart tryffel och vitlök, svartpeppar, rostade skogschampinjoner, persilja & riven gouda.
🕒 15 min
NaN

Vecka 11, dag 3 - Vår pizza bianco med creme fraiche, svart tryffel och vitlök, svartpeppar, rostade skogschampinjoner, persilja & riven gouda.

Emil Petzén

Vecka 10, dag 1 - ”Bondsallad”. Grov bulgur med smulad fetaost, marinerade gröna oliver, rosmarin och persiljemayo, vitlökskrutonger, skivad rödlök och chilistekt broccoli.
🕒 15 min
NaN

Vecka 10, dag 1 - ”Bondsallad”. Grov bulgur med smulad fetaost, marinerade gröna oliver, rosmarin och persiljemayo, vitlökskrutonger, skivad rödlök och chilistekt broccoli.

Emil Petzén

Vecka 10, dag 2 - Bibimbap med basmatiris, stekta edamamebönor, sunny-side ägg, het chili-/soyacrème, rostad lök och vår kimchi.
🕒 15 min
NaN

Vecka 10, dag 2 - Bibimbap med basmatiris, stekta edamamebönor, sunny-side ägg, het chili-/soyacrème, rostad lök och vår kimchi.

Emil Petzén

Vecka 10, dag 3 - Taco på libabröds grillade tortilla, korianderyoghurt, karamelliserad lök och kryddstekt baljväxtfärs och chilirostade solrosfrön.
🕒 15 min

Vecka 10, dag 3 - Taco på libabröds grillade tortilla, korianderyoghurt, karamelliserad lök och kryddstekt baljväxtfärs och chilirostade solrosfrön.

Emil Petzén

Vecka 9, dag 1 - Falafelwrap på libabröd, krämig coleslaw på karamelliserad gullök, falafel, rödlök, rostade solrosfrön, chilipicklade edamamebönor samt marinerad rostad paprika.
🕒 15 min

Vecka 9, dag 1 - Falafelwrap på libabröd, krämig coleslaw på karamelliserad gullök, falafel, rödlök, rostade solrosfrön, chilipicklade edamamebönor samt marinerad rostad paprika.

Emil Petzén

Vecka 9, dag 2 - Gulaschsoppa med schiacciata (tunn focaccia) och krämig aioli.
🕒 15 min

Vecka 9, dag 2 - Gulaschsoppa med schiacciata (tunn focaccia) och krämig aioli.

Emil Petzén

Vecka 9, dag 3 - Vår vegetariska ragu à bolognese med fusili och örtrostade krutonger.
🕒 15 min

Vecka 9, dag 3 - Vår vegetariska ragu à bolognese med fusili och örtrostade krutonger.

Emil Petzén

Vecka 8, dag 1 - Vår stroganoff med rostad halloumi, gullök, stekt färskpotatis, ört- och vitlökscrème,
🕒 15 min

Vecka 8, dag 1 - Vår stroganoff med rostad halloumi, gullök, stekt färskpotatis, ört- och vitlökscrème,

Emil Petzén

Vecka 8, dag 2 - Curry Dahl med blomkål och gröna linser. Serveras med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.
🕒 15 min

Vecka 8, dag 2 - Curry Dahl med blomkål och gröna linser. Serveras med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.

Emil Petzén

Vecka 8, dag 3 - Svamp- och tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-, vitlök och timjansås samt rostade frön i grönsaksbuljong.
🕒 15 min
NaN

Vecka 8, dag 3 - Svamp- och tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-, vitlök och timjansås samt rostade frön i grönsaksbuljong.

Emil Petzén

Vecka 7, dag 1 - Butternut pumpkin risotto med persilja, rostade pumpakärnor & edamamebönor. Info: Pumpan är gjord till puré och finnes redan i risotton.
🕒 15 min

Vecka 7, dag 1 - Butternut pumpkin risotto med persilja, rostade pumpakärnor & edamamebönor. Info: Pumpan är gjord till puré och finnes redan i risotton.

Emil Petzén

Vecka 7, dag 2 - Honungsglacerade knippemorötter, vitlöksbulgur, solroskärnor, smulad fetaost & citronyoghurt
🕒 15 min

Vecka 7, dag 2 - Honungsglacerade knippemorötter, vitlöksbulgur, solroskärnor, smulad fetaost & citronyoghurt

Emil Petzén

Vecka 6, dag 1 - Sydfransk grönsaksgryta med zucchini, tomat, auberigne, edamamebönor, svarta bönor, vitlök. Serveras med smörigt basmatiris.
🕒 15 min

Vecka 6, dag 1 - Sydfransk grönsaksgryta med zucchini, tomat, auberigne, edamamebönor, svarta bönor, vitlök. Serveras med smörigt basmatiris.

Emil Petzén

Vecka 6, dag 2 - Bao buns med krispstekt tofu, teriyakiglaze, coleslaw smaksatt med koriander och finhackad syrad gurka. Serveras med rostad potatis.
🕒 15 min

Vecka 6, dag 2 - Bao buns med krispstekt tofu, teriyakiglaze, coleslaw smaksatt med koriander och finhackad syrad gurka. Serveras med rostad potatis.

Emil Petzén

Rostade rotfrukter med örter och vitlök, gröna linser i brynt smör och het yoghurt smaksatt med röd curry, sriracha och lime.
🕒 15 min

Rostade rotfrukter med örter och vitlök, gröna linser i brynt smör och het yoghurt smaksatt med röd curry, sriracha och lime.

Emil Petzén

Vegetarisk gulaschsoppa. Serveras med vår surdegsfoccacia och örtcrème.
🕒 15 min

Vegetarisk gulaschsoppa. Serveras med vår surdegsfoccacia och örtcrème.

Emil Petzén

Fried rice med rostad chilisyrad broccoli, marinerade svarta bönor, teriyakisås, het persiljecrème, picklad rödlök och rostad lök.
🕒 15 min
NaN

Fried rice med rostad chilisyrad broccoli, marinerade svarta bönor, teriyakisås, het persiljecrème, picklad rödlök och rostad lök.

Emil Petzén

Taco, vår tolkning på mole, örtrostade majskorn, halloumi, persilja och vitlöksyoghurt. Serveras med ugnsrostad potatis.
🕒 15 min

Taco, vår tolkning på mole, örtrostade majskorn, halloumi, persilja och vitlöksyoghurt. Serveras med ugnsrostad potatis.

Emil Petzén

Pizza bianco, creme fraiche, svartpeppar, rostad skogssvamp, persillade, harissamayo, vitlök, gouda.
🕒 15 min

Pizza bianco, creme fraiche, svartpeppar, rostad skogssvamp, persillade, harissamayo, vitlök, gouda.

Emil Petzén

Svamp- och tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel- ,vitlök och timjansås, samt rostade pumpakärnor.
🕒 15 min

Svamp- och tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel- ,vitlök och timjansås, samt rostade pumpakärnor.

Emil Petzén

Våra vegetariska köttbullar med potatismos, gräddsås, rårörda lingon och picklad saltgurka.
🕒 15 min

Våra vegetariska köttbullar med potatismos, gräddsås, rårörda lingon och picklad saltgurka.

Emil Petzén

Wrap med hummus, picklad saltgurka, skivad rödlök, strimlad vitkål, vitlök- & harissayoghurt och krispig falafel.
🕒 15 min

Wrap med hummus, picklad saltgurka, skivad rödlök, strimlad vitkål, vitlök- & harissayoghurt och krispig falafel.

Emil Petzén

Vår vegoburgare med briochebröd, aioli, rostad lök, karamelliserad syrad lök med tomat, serveras med side på krämigt potatisstomp.
🕒 15 min

Vår vegoburgare med briochebröd, aioli, rostad lök, karamelliserad syrad lök med tomat, serveras med side på krämigt potatisstomp.

Emil Petzén

Våra krispiga linsbiffar med krämigt potatisstomp med örter och comté, samt tapenade och pumpakärnor.
🕒 15 min

Våra krispiga linsbiffar med krämigt potatisstomp med örter och comté, samt tapenade och pumpakärnor.

Emil Petzén

Bao Buns med rökt tofu, krossade rostade jordnötter, sojapicklad oyster king svamp, chilimayo. Serveras med sesambakade rotfrukter.
🕒 15 min

Bao Buns med rökt tofu, krossade rostade jordnötter, sojapicklad oyster king svamp, chilimayo. Serveras med sesambakade rotfrukter.

Emil Petzén

Vår örtiga bolognese med spirali, vitlöksyoghurt och krutonger.
🕒 15 min
NaN

Vår örtiga bolognese med spirali, vitlöksyoghurt och krutonger.

Emil Petzén

Curry Dahl med blomkål och gröna linser. Serveras med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.
🕒 15 min

Curry Dahl med blomkål och gröna linser. Serveras med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.

Emil Petzén

Saltbakade rödbetor med fetaostkräm, rostade pumpakärnor, grillad marinerad paprika, samt vitlök och örtfrästa gröna linser.
🕒 15 min

Saltbakade rödbetor med fetaostkräm, rostade pumpakärnor, grillad marinerad paprika, samt vitlök och örtfrästa gröna linser.

Emil Petzén

Fried rice med rostad broccoli, marinerade svarta bönor, teriyaki, gräslöksmayo & picklad rödlök.
🕒 15 min

Fried rice med rostad broccoli, marinerade svarta bönor, teriyaki, gräslöksmayo & picklad rödlök.

Emil Petzén

Pitabröd från lokala Liba. Krispig falafel, baba-ganoush-yoghurt, örtgravad tomat, strimlad kål och chili-/vitlöksolja. Serveras med rostad potatis.
🕒 15 min

Pitabröd från lokala Liba. Krispig falafel, baba-ganoush-yoghurt, örtgravad tomat, strimlad kål och chili-/vitlöksolja. Serveras med rostad potatis.

Emil Petzén

Pizza Bianco på libabröd med creme fraiche, svartpeppar, vitlök, rostad skogschampinjon, persilja, jalapeñomayo & picklad grön sparris.
🕒 15 min

Pizza Bianco på libabröd med creme fraiche, svartpeppar, vitlök, rostad skogschampinjon, persilja, jalapeñomayo & picklad grön sparris.

Emil Petzén

Bao Buns med stekt tofu, krämig chili-coleslaw, rostade krossade jordnötter, vår teriyakisås och syrlig gurka. Kommer med rostad potatis.
🕒 15 min

Bao Buns med stekt tofu, krämig chili-coleslaw, rostade krossade jordnötter, vår teriyakisås och syrlig gurka. Kommer med rostad potatis.

Emil Petzén

Bimbimbap med stekt ägg, soyaglaserade svarta bönor, chilimayo & rostade solroskärnor.
🕒 15 min

Bimbimbap med stekt ägg, soyaglaserade svarta bönor, chilimayo & rostade solroskärnor.

Emil Petzén

Bakade rostade rödbetor med krämig polenta, salladsost marinerad i vitlök och örter, samt pumpafrön.
🕒 15 min

Bakade rostade rödbetor med krämig polenta, salladsost marinerad i vitlök och örter, samt pumpafrön.

Emil Petzén

Tortilla-Wrap med creamycorn, falafel, marinerad zucchini & picklad tärnad rödlök. Serveras med rostad potatis.
🕒 15 min

Tortilla-Wrap med creamycorn, falafel, marinerad zucchini & picklad tärnad rödlök. Serveras med rostad potatis.

Emil Petzén

”Vouef” Bourguignon. Vegetarisk tolkning på bouef bourginon. Gryta på skogschampinjoner, morötter, marinerade quornfiléer, rödvin, vitlök och örter. Serveras med rostad potatis och karamelliserad aioli vid sidan. OBS Aiolin och chilibearnaisen är felmärkta. Aioli har siffra 1 på sig men ska vara siffra 2 och bearnaisen ska ha siffra 1.
🕒 15 min

”Vouef” Bourguignon. Vegetarisk tolkning på bouef bourginon. Gryta på skogschampinjoner, morötter, marinerade quornfiléer, rödvin, vitlök och örter. Serveras med rostad potatis och karamelliserad aioli vid sidan. OBS Aiolin och chilibearnaisen är felmärkta. Aioli har siffra 1 på sig men ska vara siffra 2 och bearnaisen ska ha siffra 1.

Emil Petzén

Rostad jordärtskocka med fetaostkräm & senapsfröinlagd morot. Örtmarinerad bönsallad med rödlök. (OBS, signaturfärsen har felmarkerats och är till dag 2)
🕒 15 min

Rostad jordärtskocka med fetaostkräm & senapsfröinlagd morot. Örtmarinerad bönsallad med rödlök. (OBS, signaturfärsen har felmarkerats och är till dag 2)

Emil Petzén

Taco med vår signaturfärs, picklad gurka, dragon/chilicréme & rostad lök. Serveras med ugnsrostad potatis. OBS Signaturfärsen har tyvärr felmarkerats med "dag 1".
🕒 15 min

Taco med vår signaturfärs, picklad gurka, dragon/chilicréme & rostad lök. Serveras med ugnsrostad potatis. OBS Signaturfärsen har tyvärr felmarkerats med "dag 1".

Emil Petzén

Falafel, misobakade rödbetor, sockersaltad gurka, storbulgur & limeyoghurt.
🕒 15 min

Falafel, misobakade rödbetor, sockersaltad gurka, storbulgur & limeyoghurt.

Emil Petzén

Poke Bowl. Smaksatt ris med mango, chilimarinerade edamamebönor, ingefärspicklad rödkål, kimchimayo, rostade krossade jordnötter, picklade gröna tomater.
🕒 15 min
NaN

Poke Bowl. Smaksatt ris med mango, chilimarinerade edamamebönor, ingefärspicklad rödkål, kimchimayo, rostade krossade jordnötter, picklade gröna tomater.

Emil Petzén

Svamp-/tryffelpasta. Spirali med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök/persiljesås och rostade pumpakärnor.
🕒 15 min
NaN

Svamp-/tryffelpasta. Spirali med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök/persiljesås och rostade pumpakärnor.

Emil Petzén

Spansk pistogryta med svarta bönor, aubergine, tomat, salvia och morot. Serveras med ugnsrostad potatis och karamelliserad vitlöksaioli.
🕒 15 min

Spansk pistogryta med svarta bönor, aubergine, tomat, salvia och morot. Serveras med ugnsrostad potatis och karamelliserad vitlöksaioli.

Emil Petzén

Wrap med örtmarinerad quornfilé med teriyakisås, vitkål, picklad grön sparris, fried rice med salladslök och serveras med en misomayo.
🕒 15 min

Wrap med örtmarinerad quornfilé med teriyakisås, vitkål, picklad grön sparris, fried rice med salladslök och serveras med en misomayo.

Emil Petzén

Bimbimbap med stekt ägg, soyaglaserade edamamebönor, gräslök-/dragonmayo, rostade solrosfrön, vår kimchi.
🕒 15 min
NaN

Bimbimbap med stekt ägg, soyaglaserade edamamebönor, gräslök-/dragonmayo, rostade solrosfrön, vår kimchi.

Emil Petzén

Vår signaturburgare med briochebröd, sesamfrön, aiolidressing, picklad silverlök, karamelliserad lök, skuren roman, rostad potatis och chilimayo.
🕒 15 min

Vår signaturburgare med briochebröd, sesamfrön, aiolidressing, picklad silverlök, karamelliserad lök, skuren roman, rostad potatis och chilimayo.

Emil Petzén

Poke bowl med vitlöksfrästa edamamebönor, jordnötter, harissamayo, mango och picklad gurka.
🕒 15 min
NaN

Poke bowl med vitlöksfrästa edamamebönor, jordnötter, harissamayo, mango och picklad gurka.

Emil Petzén

Bibimbap med stekt ägg, harrisaglacerade edamamebönor, persiljemayo, pepparrotspicklad silverlök, saltinlagd vit sparris och jordnötter.
🕒 15 min

Bibimbap med stekt ägg, harrisaglacerade edamamebönor, persiljemayo, pepparrotspicklad silverlök, saltinlagd vit sparris och jordnötter.

Emil Petzén

Glacerad vit sparris från Hjo, grillad marinerad aubergine, hummus & tahini, bakade tomater från Hällviken, frästa edamamebönor samt vår focaccia med gröna oliver, örter och hårdost.
🕒 15 min

Glacerad vit sparris från Hjo, grillad marinerad aubergine, hummus & tahini, bakade tomater från Hällviken, frästa edamamebönor samt vår focaccia med gröna oliver, örter och hårdost.

Emil Petzén

Svamp-/tryffelpasta. Conchigliepasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök-/persiljesås och rostade pumpakärnor.
🕒 15 min

Svamp-/tryffelpasta. Conchigliepasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök-/persiljesås och rostade pumpakärnor.

Emil Petzén

Vår burgare med syrad karamelliserad silverlök, fluffigt briochebröd med sesamfrön, aioli, rostad marinerad paprika. Serveras med rostad potatis och vår egna ketchup.
🕒 15 min

Vår burgare med syrad karamelliserad silverlök, fluffigt briochebröd med sesamfrön, aioli, rostad marinerad paprika. Serveras med rostad potatis och vår egna ketchup.

Emil Petzén

Sallad på rostad svartkål, gurka, jordgubbsvinaigrette, marinerad grillad paprika, gravade syrade tomater, mozzarella, samt belugalinser i vitlök och örter.
🕒 15 min

Sallad på rostad svartkål, gurka, jordgubbsvinaigrette, marinerad grillad paprika, gravade syrade tomater, mozzarella, samt belugalinser i vitlök och örter.

Emil Petzén

Bao bun med stekt tofu, teriyakiglaze, ingefära, jordnötter, koriander, krämig spetskål, soyainlagd shimenjisvamp, och rostad potatis som side.
🕒 15 min

Bao bun med stekt tofu, teriyakiglaze, ingefära, jordnötter, koriander, krämig spetskål, soyainlagd shimenjisvamp, och rostad potatis som side.

Emil Petzén

Tryffelravioli, Karl-Johan och soyaemulsion, ricotta- och olivcréme, vitlök och persiljerostat flatbread samt sidedish på rostad broccoli och romansallad. OBS ät senast 31/5 då raviolin har ett bäst-före datum.
🕒 15 min

Tryffelravioli, Karl-Johan och soyaemulsion, ricotta- och olivcréme, vitlök och persiljerostat flatbread samt sidedish på rostad broccoli och romansallad. OBS ät senast 31/5 då raviolin har ett bäst-före datum.

Emil Petzén

Mexican taco med krossad rostad falafel, majshummus, rödlökschutney med koriander. Serveras med rostad potatis och tryffelcréme.
🕒 15 min

Mexican taco med krossad rostad falafel, majshummus, rödlökschutney med koriander. Serveras med rostad potatis och tryffelcréme.

Emil Petzén

Röd thai curry med kikärtor, basmatiris, citron och lime gravad broccoli och korianderyoghurt.
🕒 15 min

Röd thai curry med kikärtor, basmatiris, citron och lime gravad broccoli och korianderyoghurt.

Emil Petzén

Falafel, creamy corn med örter och chili, surdegsfoccacia och grillade, marinerade spetspaprikor och en persiljeyoghurt.
🕒 15 min

Falafel, creamy corn med örter och chili, surdegsfoccacia och grillade, marinerade spetspaprikor och en persiljeyoghurt.

Emil Petzén

Poke Bowl med vitlöksfrästa edamamebönor, picklad gurka, rostad lök, go-chu-jang mayo, mango.
🕒 15 min
NaN

Poke Bowl med vitlöksfrästa edamamebönor, picklad gurka, rostad lök, go-chu-jang mayo, mango.

Emil Petzén

Svamprisotto på arborioris, karl-johan, rostad svamp & toma valsesia-ost. Serveras med picklad broccoli, gravad chilizucchini, tomat och rostad blekselleri som side.
🕒 15 min

Svamprisotto på arborioris, karl-johan, rostad svamp & toma valsesia-ost. Serveras med picklad broccoli, gravad chilizucchini, tomat och rostad blekselleri som side.

Emil Petzén

Bao Buns med stekt tofu i hoisinsås, syrad gurka, jordnötter, syrlig och krämig coleslaw på kål och vitlöksstekt broccoli som side.
🕒 15 min

Bao Buns med stekt tofu i hoisinsås, syrad gurka, jordnötter, syrlig och krämig coleslaw på kål och vitlöksstekt broccoli som side.

Emil Petzén

Vår vegoburgare med karamelliserad lök, fluffigt briochebröd, aioli, rostad lök, eldgrillad strimlad paprika. Serveras med ugnsrostad färskpotatis och vår egna ketchup.
🕒 15 min

Vår vegoburgare med karamelliserad lök, fluffigt briochebröd, aioli, rostad lök, eldgrillad strimlad paprika. Serveras med ugnsrostad färskpotatis och vår egna ketchup.

Emil Petzén

Pasta Conchiglie med ugnsrostade skogschampinjoner i en krämig svampsås smaksatt med färsk timjan, persilja och vitlök, rostade pumpakärnor och riven Cru de Savoie-ost.
🕒 15 min

Pasta Conchiglie med ugnsrostade skogschampinjoner i en krämig svampsås smaksatt med färsk timjan, persilja och vitlök, rostade pumpakärnor och riven Cru de Savoie-ost.

Emil Petzén

Falafelwrap. Tortilla med krispig falafel, ramslöksmayo, picklad gurka, picklad rödlök, rostad lök, grillad zucchini-/persiljeyoghurt, smulad grekisk salladsost, serveras med stekt broccoli som sidedish.
🕒 15 min

Falafelwrap. Tortilla med krispig falafel, ramslöksmayo, picklad gurka, picklad rödlök, rostad lök, grillad zucchini-/persiljeyoghurt, smulad grekisk salladsost, serveras med stekt broccoli som sidedish.

Emil Petzén

Färsk potatisgnocchi med butternutpumpa, karamelliserad tärnad lök, chilipicklad hyvlad zucchini, grana padano & cru de savoie och raps.
🕒 15 min

Färsk potatisgnocchi med butternutpumpa, karamelliserad tärnad lök, chilipicklad hyvlad zucchini, grana padano & cru de savoie och raps.

Emil Petzén

Stir fry rice med teriyaki- och svampglaze, sesamfrön, tunt hyvlad kål, chilicréme, picklad morot, picklad rödlök, vitlöksfrästa edamamebönor och rostade jordnötter.
🕒 15 min

Stir fry rice med teriyaki- och svampglaze, sesamfrön, tunt hyvlad kål, chilicréme, picklad morot, picklad rödlök, vitlöksfrästa edamamebönor och rostade jordnötter.

Emil Petzén

Pasta penne med ragu á bolognese kokt i 32h, grana padano, crème fraiche smaksatt med rosmarin och krutonger.
🕒 15 min
NaN

Pasta penne med ragu á bolognese kokt i 32h, grana padano, crème fraiche smaksatt med rosmarin och krutonger.

Emil Petzén