Recepten

Här publiceras alla recept som förekommit i någon av våra matkassar

Vecka 20, dag 1 - Poke Bowl med vitlöksfrästa edamamebönor, picklad gurka, rostad lök, go-chu-jang mayo, mango.
🕒 15 min
NaN

Vecka 20, dag 1 - Poke Bowl med vitlöksfrästa edamamebönor, picklad gurka, rostad lök, go-chu-jang mayo, mango.

Emil Petzén

Vecka 20, dag 2 - Kryddig potatistaco, vetetortilla, kikärtscréme, picklad rödlök, baljväxtfrito, yoghurt med färsk koriander och lime, serveras med rostad broccoli och tryffelmayo
🕒 15 min
NaN

Vecka 20, dag 2 - Kryddig potatistaco, vetetortilla, kikärtscréme, picklad rödlök, baljväxtfrito, yoghurt med färsk koriander och lime, serveras med rostad broccoli och tryffelmayo

Emil Petzén

Vecka 20, dag 3 - Pasta Conchiglie med vår signatur-bolognese, serveras med rosmarinyoghurt och vitlökskrutonger
🕒 15 min
NaN

Vecka 20, dag 3 - Pasta Conchiglie med vår signatur-bolognese, serveras med rosmarinyoghurt och vitlökskrutonger

Emil Petzén

Vecka 19, dag 1 - Svamprisotto på arborioris, karl-johan, rostad svamp & toma valsesia-ost. Serveras med picklad broccoli, gravad chilizucchini, tomat och rostad blekselleri som side.
🕒 15 min

Vecka 19, dag 1 - Svamprisotto på arborioris, karl-johan, rostad svamp & toma valsesia-ost. Serveras med picklad broccoli, gravad chilizucchini, tomat och rostad blekselleri som side.

Emil Petzén

Vecka 19, dag 2 - Bao Buns med stekt tofu i hoisinsås, syrad gurka, jordnötter, syrlig och krämig coleslaw på kål och vitlöksstekt broccoli som side.
🕒 15 min

Vecka 19, dag 2 - Bao Buns med stekt tofu i hoisinsås, syrad gurka, jordnötter, syrlig och krämig coleslaw på kål och vitlöksstekt broccoli som side.

Emil Petzén

Vecka 19, dag 3 - Vår vegoburgare med karamelliserad lök, fluffigt briochebröd, aioli, rostad lök, eldgrillad strimlad paprika. Serveras med ugnsrostad färskpotatis och vår egna ketchup.
🕒 15 min

Vecka 19, dag 3 - Vår vegoburgare med karamelliserad lök, fluffigt briochebröd, aioli, rostad lök, eldgrillad strimlad paprika. Serveras med ugnsrostad färskpotatis och vår egna ketchup.

Emil Petzén

Vecka 18, dag 1 - Mustig linsragu med rödvin och örter, rostad morotspuré, morotschips, picklad rödlök & serveras med ugnsrostad färskpotatis och chilibearnaise.
🕒 15 min
NaN

Vecka 18, dag 1 - Mustig linsragu med rödvin och örter, rostad morotspuré, morotschips, picklad rödlök & serveras med ugnsrostad färskpotatis och chilibearnaise.

Emil Petzén

Vecka 18, dag 2 - Pasta Conchiglie med ugnsrostade skogschampinjoner i en krämig svampsås smaksatt med färsk timjan, persilja och vitlök, rostade pumpakärnor och riven Cru de Savoie-ost.
🕒 15 min

Vecka 18, dag 2 - Pasta Conchiglie med ugnsrostade skogschampinjoner i en krämig svampsås smaksatt med färsk timjan, persilja och vitlök, rostade pumpakärnor och riven Cru de Savoie-ost.

Emil Petzén

Vecka 18, dag 3 - Falafelwrap. Tortilla med krispig falafel, ramslöksmayo, picklad gurka, picklad rödlök, rostad lök, grillad zucchini-/persiljeyoghurt, smulad grekisk salladsost, serveras med stekt broccoli som sidedish.
🕒 15 min

Vecka 18, dag 3 - Falafelwrap. Tortilla med krispig falafel, ramslöksmayo, picklad gurka, picklad rödlök, rostad lök, grillad zucchini-/persiljeyoghurt, smulad grekisk salladsost, serveras med stekt broccoli som sidedish.

Emil Petzén

Vecka 17, dag 1 - Färsk buffelmozzarella, gravad bakad tomat, ugnsrostad zucchini med rosépeppar, krossade rostade jordnötter, grillad marinerad strimlad paprika, sotad paprikacréme & grov bulgur. OBS! Ät senast 26/4 pga Bäst-Före-Datum på Mozzarella.
🕒 15 min

Vecka 17, dag 1 - Färsk buffelmozzarella, gravad bakad tomat, ugnsrostad zucchini med rosépeppar, krossade rostade jordnötter, grillad marinerad strimlad paprika, sotad paprikacréme & grov bulgur. OBS! Ät senast 26/4 pga Bäst-Före-Datum på Mozzarella.

Emil Petzén

Vecka 17, dag 2 - Färsk potatisgnocchi med butternutpumpa, karamelliserad tärnad lök, chilipicklad hyvlad zucchini, grana padano & cru de savoie och raps. OBS! Ät senast 28/4 pga Bäst-Före-Datum på gnocchi.
🕒 15 min

Vecka 17, dag 2 - Färsk potatisgnocchi med butternutpumpa, karamelliserad tärnad lök, chilipicklad hyvlad zucchini, grana padano & cru de savoie och raps. OBS! Ät senast 28/4 pga Bäst-Före-Datum på gnocchi.

Emil Petzén

Vecka 17, dag 3 - Broccolicrème, ugnsrostad broccoli med sesamfrön, sotad inlagd grillpaprika och tärnad rödlök, gröna linser, persiljeyoghurt & olivolja.
🕒 15 min

Vecka 17, dag 3 - Broccolicrème, ugnsrostad broccoli med sesamfrön, sotad inlagd grillpaprika och tärnad rödlök, gröna linser, persiljeyoghurt & olivolja.

Emil Petzén

Vecka 16, dag 1 - Stir fry rice med teriyaki- och svampglaze, sesamfrön, tunt hyvlad kål, chilicréme, picklad morot, picklad rödlök, vitlöksfrästa edamamebönor och rostade jordnötter.
🕒 15 min

Vecka 16, dag 1 - Stir fry rice med teriyaki- och svampglaze, sesamfrön, tunt hyvlad kål, chilicréme, picklad morot, picklad rödlök, vitlöksfrästa edamamebönor och rostade jordnötter.

Emil Petzén

Vecka 16, dag 2 - Fluffiga potatispannkakor med en grön curry Dahl, gröna linser, vår hummus på kikärtor och en svalkande citron crème fraiche.
🕒 15 min

Vecka 16, dag 2 - Fluffiga potatispannkakor med en grön curry Dahl, gröna linser, vår hummus på kikärtor och en svalkande citron crème fraiche.

Emil Petzén

Vecka 16, dag 3 - Pasta penne med ragu á bolognese kokt i 32h, grana padano, crème fraiche smaksatt med rosmarin och krutonger.
🕒 15 min

Vecka 16, dag 3 - Pasta penne med ragu á bolognese kokt i 32h, grana padano, crème fraiche smaksatt med rosmarin och krutonger.

Emil Petzén

Vecka 15, dag 3 - Råraka på potatis, falafel, picklad rödlök, picklad morot, grillad aubergine-crème och chilimajonnäs.
🕒 15 min

Vecka 15, dag 3 - Råraka på potatis, falafel, picklad rödlök, picklad morot, grillad aubergine-crème och chilimajonnäs.

Emil Petzén

Vecka 15, dag 2 - Krämig svamprisotto på storbulgur, rostad skogschampinjon, crème fraiche, övermogen grana padano, serveras med chili- och vitlöksstekt broccolisparris.
🕒 15 min
NaN

Vecka 15, dag 2 - Krämig svamprisotto på storbulgur, rostad skogschampinjon, crème fraiche, övermogen grana padano, serveras med chili- och vitlöksstekt broccolisparris.

Emil Petzén

Vecka 15, dag 1 - Krispig flatbread pizza med tomatsås, färsk buffelmozzarella, vitlök, eldad- och picklad grön sparris och persilja.
🕒 15 min

Vecka 15, dag 1 - Krispig flatbread pizza med tomatsås, färsk buffelmozzarella, vitlök, eldad- och picklad grön sparris och persilja.

Emil Petzén

Vecka 14, dag 1 - Hängmörad eldad rödbeta med halloumi, rostad panko, reducerad rödbetsglaze, krämig polenta och vårt surdegsfoccacia smaksatt med tomat och örter.
🕒 15 min

Vecka 14, dag 1 - Hängmörad eldad rödbeta med halloumi, rostad panko, reducerad rödbetsglaze, krämig polenta och vårt surdegsfoccacia smaksatt med tomat och örter.

Emil Petzén

Vecka 14, dag 2 - Wrap på tortilla med krispig tofu i teriyakiglaze, solrosfrön, tunt hyvlad kål, vår hummus på kikärtor, örtrostad palsternacka, palsternackschips och en svalkande citronyoghurt.
🕒 15 min

Vecka 14, dag 2 - Wrap på tortilla med krispig tofu i teriyakiglaze, solrosfrön, tunt hyvlad kål, vår hummus på kikärtor, örtrostad palsternacka, palsternackschips och en svalkande citronyoghurt.

Emil Petzén

Vecka 14, dag 3 - Rostad morotspuré med örtstekt bulgur, chili- och vitlöksstekt svamp, rostad potatis och morotschips.
🕒 15 min
NaN

Vecka 14, dag 3 - Rostad morotspuré med örtstekt bulgur, chili- och vitlöksstekt svamp, rostad potatis och morotschips.

Emil Petzén

Vecka 12, dag 1 - Umami fried rice med potatis-shawarma, stark röd tomatsås, turkisk yoghurt med citron och torkade örter, picklad rödlök och vårt fluffiga surdegsfoccacia.
🕒 15 min

Vecka 12, dag 1 - Umami fried rice med potatis-shawarma, stark röd tomatsås, turkisk yoghurt med citron och torkade örter, picklad rödlök och vårt fluffiga surdegsfoccacia.

Emil Petzén

Vecka 12, dag 2 - Rostad palsternackspuré, krispiga linsbullar med riven grillost, rödvinssås, rostad potatis och vitlöksmarinerade gröna oliver.
🕒 15 min

Vecka 12, dag 2 - Rostad palsternackspuré, krispiga linsbullar med riven grillost, rödvinssås, rostad potatis och vitlöksmarinerade gröna oliver.

Emil Petzén

Vecka 12, dag 3 - Pasta penne med en rostad skogschampinjonsås, persilja och hyvlad grana padano.
🕒 15 min

Vecka 12, dag 3 - Pasta penne med en rostad skogschampinjonsås, persilja och hyvlad grana padano.

Emil Petzén

Vecka 10, dag 1 - Vår egna falafel med tabboulehsallad med citron, picklad morot och persilja.
🕒 15 min

Vecka 10, dag 1 - Vår egna falafel med tabboulehsallad med citron, picklad morot och persilja.

Emil Petzén

Vecka 10, dag 2 - Krämig matveterisotto med morotspuré, tryffel, krispiga morotschips, grana padano, örter, strimlad kålsallad med åldrad balsamicoglaze och vitlök- och parmesanrostat eget surdegsbröd.
🕒 15 min

Vecka 10, dag 2 - Krämig matveterisotto med morotspuré, tryffel, krispiga morotschips, grana padano, örter, strimlad kålsallad med åldrad balsamicoglaze och vitlök- och parmesanrostat eget surdegsbröd.

Emil Petzén

Vecka 10, dag 3 - Mustig linsragu med rödvin, tomat, örter, glacerade palsternackor, citronaioli och palsternackschips.
🕒 15 min
NaN

Vecka 10, dag 3 - Mustig linsragu med rödvin, tomat, örter, glacerade palsternackor, citronaioli och palsternackschips.

Emil Petzén

Vecka 8, dag 1 - Krämigt potatisstomp, bakade och rostade morötter, örttapenade på gröna oliver, matiga biffar på baljväxtfärs och karamelliserad lök.
🕒 15 min

Vecka 8, dag 1 - Krämigt potatisstomp, bakade och rostade morötter, örttapenade på gröna oliver, matiga biffar på baljväxtfärs och karamelliserad lök.

Emil Petzén

Vecka 8, dag 2 - Vitlöksstekt basmatiris, curry masala med morot, tomat, grillost och kikärtscrème.
🕒 15 min

Vecka 8, dag 2 - Vitlöksstekt basmatiris, curry masala med morot, tomat, grillost och kikärtscrème.

Emil Petzén

Vecka 8, dag 3 - Wrap på glacerade betor ”shawarma”, het röd tomatsås, turkisk yoghurt, solrosfrön och finstrimlad kål i syrlig dressing.
🕒 15 min

Vecka 8, dag 3 - Wrap på glacerade betor ”shawarma”, het röd tomatsås, turkisk yoghurt, solrosfrön och finstrimlad kål i syrlig dressing.

Emil Petzén

Vecka 6, dag 1 - Bakade och rostade rotfrukter, gröna linser i äppelsyrat brynt smör, örter, jalapeñobearnaise.
🕒 15 min

Vecka 6, dag 1 - Bakade och rostade rotfrukter, gröna linser i äppelsyrat brynt smör, örter, jalapeñobearnaise.

Emil Petzén

Vecka 6, dag 2 - Penne med 36h kokt ragu á bolognese på räddad baljväxtfärs, övermogen grana padano och en sallad på picklad morot och gröna gordaloliver.
🕒 15 min

Vecka 6, dag 2 - Penne med 36h kokt ragu á bolognese på räddad baljväxtfärs, övermogen grana padano och en sallad på picklad morot och gröna gordaloliver.

Emil Petzén

Vecka 6, dag 3 - Pizza bianco med svartpepparcreme-fraiche, gorgonzola, bakad vitlök, picklad rödlök, skivad potatis och rostade pumpakärnor med svart tryffelsmak.
🕒 15 min

Vecka 6, dag 3 - Pizza bianco med svartpepparcreme-fraiche, gorgonzola, bakad vitlök, picklad rödlök, skivad potatis och rostade pumpakärnor med svart tryffelsmak.

Emil Petzén

Vecka 4, dag 1 - ”Pokebowl”, Stekt umamiris med kimchi, sesamfrön, picklad rödlök, rostad grillost & ört-/pepparrotsmayo.
🕒 15 min

Vecka 4, dag 1 - ”Pokebowl”, Stekt umamiris med kimchi, sesamfrön, picklad rödlök, rostad grillost & ört-/pepparrotsmayo.

Emil Petzén

Vecka 4, dag 2 - Parmesan-/vitlöksdressad rostad potatis med palsternackspuré, stekt ostronskivling och en syrlig kålsallad.
🕒 15 min

Vecka 4, dag 2 - Parmesan-/vitlöksdressad rostad potatis med palsternackspuré, stekt ostronskivling och en syrlig kålsallad.

Emil Petzén

Vecka 4, dag 3 - Penne puttanesca med soltorkade delikatessoliver, tomat, fermenterad chili-/basilikacrème, solrosfrön, pumpafrön och övermogen Grana Padano.
🕒 15 min

Vecka 4, dag 3 - Penne puttanesca med soltorkade delikatessoliver, tomat, fermenterad chili-/basilikacrème, solrosfrön, pumpafrön och övermogen Grana Padano.

Emil Petzén

Vecka 2, dag 1 - Rostad morotspuré, bakade morötter, solroskärnor, picklad lök, gröna linser i brynt smör och örter.
🕒 15 min
NaN

Vecka 2, dag 1 - Rostad morotspuré, bakade morötter, solroskärnor, picklad lök, gröna linser i brynt smör och örter.

Emil Petzén

Vecka 2, dag 2 - Pizza bianco på libabröd med svartpeppar, creme fraiche, vitlök, svamp från hakaslätts, grönkål, Tryffel-/jalapeñomayo och persillade.
🕒 15 min

Vecka 2, dag 2 - Pizza bianco på libabröd med svartpeppar, creme fraiche, vitlök, svamp från hakaslätts, grönkål, Tryffel-/jalapeñomayo och persillade.

Emil Petzén

Vecka 2, dag 3 - Matveterisotto med rostad palsternacka, fänkålspicklad buttnerutpumpa och övermogen grana padano.
🕒 15 min
NaN

Vecka 2, dag 3 - Matveterisotto med rostad palsternacka, fänkålspicklad buttnerutpumpa och övermogen grana padano.

Emil Petzén

Vecka 51, dag 3 - Halloumi från dalsspira mejeri med vitlöksstekt svamp, rostade kikärtor, bakade tomater och basilikayoghurt med basmatiris.
🕒 15 min
NaN

Vecka 51, dag 3 - Halloumi från dalsspira mejeri med vitlöksstekt svamp, rostade kikärtor, bakade tomater och basilikayoghurt med basmatiris.

Emil Petzén

Vecka 51, dag 2 - Tortilla med hummus på röda linser, tahini, rostad potatis, pepparrotspicklad rödlök, lök- och gochujangmayo, strimlad kål och persiljedressing.
🕒 15 min

Vecka 51, dag 2 - Tortilla med hummus på röda linser, tahini, rostad potatis, pepparrotspicklad rödlök, lök- och gochujangmayo, strimlad kål och persiljedressing.

Emil Petzén

Vecka 51, dag 1 - Gnocchi med gorgonzola, tryffelbechamel, salvia, fänkålspicklad morot och hasselnötter.
🕒 15 min
NaN

Vecka 51, dag 1 - Gnocchi med gorgonzola, tryffelbechamel, salvia, fänkålspicklad morot och hasselnötter.

Emil Petzén

Vecka 49, dag 3 - Len röd curry med gochujang, blomkål, strimlad morot, basmatiris och krispig halloumi från dalspira mejeri.
🕒 15 min

Vecka 49, dag 3 - Len röd curry med gochujang, blomkål, strimlad morot, basmatiris och krispig halloumi från dalspira mejeri.

Emil Petzén

Vecka 49, dag 2 - Penne i en krämig rostad svamp-sås, smak av svart tryffel och saltbakade mandlar
🕒 15 min

Vecka 49, dag 2 - Penne i en krämig rostad svamp-sås, smak av svart tryffel och saltbakade mandlar

Emil Petzén

Vecka 49, dag 1 - Ragu på gröna linser, rostad aubergine, rödvinssås, vitlöksrostad delikatesspotatis, hasselnötter och inlagda gravade tomater.
🕒 15 min

Vecka 49, dag 1 - Ragu på gröna linser, rostad aubergine, rödvinssås, vitlöksrostad delikatesspotatis, hasselnötter och inlagda gravade tomater.

Emil Petzén

Vecka 47, dag 3 - 30h kokt Ragu á bolognese på räddad svensk baljväxtfärs med Penne Rigate.
🕒 15 min
NaN

Vecka 47, dag 3 - 30h kokt Ragu á bolognese på räddad svensk baljväxtfärs med Penne Rigate.

Emil Petzén

Vecka 47, dag 2 - Krispigt stekt polenta med rostade morötter och palsternackor slungade i en bakad vitlökspuré, saltbakade hasselnötter och en yoghurt- röd pesto- och sotad jalapenosås.
🕒 15 min
NaN

Vecka 47, dag 2 - Krispigt stekt polenta med rostade morötter och palsternackor slungade i en bakad vitlökspuré, saltbakade hasselnötter och en yoghurt- röd pesto- och sotad jalapenosås.

Emil Petzén

Vecka 47, dag 1 - Nakenkorn med stekt svamp, bakade tomater och svampglaze samt creme fraiche.
🕒 15 min
NaN

Vecka 47, dag 1 - Nakenkorn med stekt svamp, bakade tomater och svampglaze samt creme fraiche.

Emil Petzén