Recepten
Här publiceras alla recept som förekommit i någon av våra matkassar
🕒 15 min
Vecka 50, dag 1 - Vår fried rice med broccoli, edamamebönor, teriyakisås, gröna ärtor, ingefära, stjärnanispicklad morot, isad silverlök & chiliyoghurt.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 50, dag 2 - Bakade rostade rödbetor med krämig polenta, salladsost marinerad i vitlök & örter samt rostade pumpafrön.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 50, dag 3 - Taco med fajitakryddade tunna sojastrips, örtig creamy corn & skivad rödlök. Serveras med stekt potatis.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 49, dag 1 - Krämig soppa på gröna ärter, serveras med grilled chili cheese macka på surdegsbröd.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 49, dag 2 - Örtmarinerad bulgur med fetaostkräm, vitlöksoliver, rödlök samt chilistekta edamamebönor & broccoli.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 49, dag 3 - Vår Bolognese med pasta Penne & vitlökscréme.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 48, dag 1 - Emils favoritmacka - Stekt levainbröd från Franska Bageriet, tunt skivad confiterad skogssvamp från Hakaslätt med persilja, schallottenlök, vitlök samt riven lagrad ost från Arla Unika.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 48, dag 2 - ”Kött”bullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 48, dag 3 - Tikka masala dahl med gröna linser & stekt libabröd.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 47, dag 1 - Krispiga kikärtsbiffar med lök & persilja. Serveras med marinerad ”spicy” klyftpotatis, vår remouladsås och sauterad broccoli.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 47, dag 2 - Fried rice med marinerade ”curry-panangbönor”, syrlig soja- och ingefärsmajonnäs, stekta blomkålsbuketter och vitlöksmarinerad paprika.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 47, dag 3 - Halloumiburgare med briochebröd från Franska bageriet, stekt halloumi, örtig och het yoghurtbaserad coleslaw, dillpicklad gurka och skuren rödlök.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 46, dag 1 - Vreta gulärt med brynt örtsmör, sotad chiliyoghurt, smaksatt quinoa & picklad gurka.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 46, dag 2 - Pizza Bianco på krispigt libabröd. Stekta skogschampinjoner från Hakaslätts gård, creme fraiche, vitlök, riven mozzarella, persilja och rostade pumpakärnor.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 46, dag 3 - Vår Gulaschsoppa med surdegsfocaccia & vitlöks-creme fraiche
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 45, dag 1 - Våra bao buns med egen ”kimchi” på strimlad vitkål, krispig tofu, teriyakisås, vitlöksrostade pumpafrön och en side på smaksatt fluffigt bulgur.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 45, dag 2 - Krämig svamp-/dragongryta med chilistekta soja-strips & basmatiris.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 45, dag 3 - Potatisgnocchi med het, örtig tomatsås, rostade frön & riven mozzarella.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 44, dag 1 - Halloumi-/blomkålstrogranoff med smaksatt basmatiris.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 44, dag 2 - Svamp- och tryffelpasta. Pasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök och örtsås, samt rostade pumpakärnor.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 44, dag 3 - Falafelrulle på grilled wrap med carolina reaper majonnäs, yoghurtbaserad coleslaw med picklad mango, rostade solrosfrön, krispig falafel, skivad rödlök & saltgurka.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 43, dag 1 - Vegetariska köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon & inlagd gurka.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 43, dag 2 - Taco med black bean Frito med stekt gullök och örtig majs, picklad rödkål- och morot, krossade jordnötter, vitlökscréme och chilimajonnäs.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 43, dag 3 - Vår krämiga heta Curry Dahl på grön curry, serveras med stekt vitlök/-örtbröd.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 42, dag 1 - Miso och honungsrostade morötter med syrlig dillyoghurt, picklad gurka, smulad fetaost, jalapeñomarinerad quinoa & rostade frön.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 42, dag 2 - Krispiga kikärtsbiffar med lök & persilja. Serveras med marinerad ”spicy” klyftpotatis, green garlic mayo & sauterad broccoli.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 42, dag 3 - Vår örtiga signaturbolognese med pasta Penne & vitlöksgräddfil.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 41, dag 1 - Varm halloumisallad med smaksatt grovbulgur, creamy corn med örter och chili, hyvlad rödlök & inlagd mango.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 41, dag 2 - Pizza bianco på på krispigt libabröd. Stekta skogschampinjoner från Hakaslätts gård, creme fraiche, vitlök, riven mozzarella, persilja och rostade pumpakärnor.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 41, dag 3 - Potatisgnocchi med krämig pestoragu på morot & basilika, hyvlad zucchini med jalapeñoolja och solrosfrön.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 40, dag 1 - Meze, vår hummus, krispstekt falafel, vitlöks-libabröd, citrusmarinerade steka morötter & fetaostyoghurt.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 40, dag 2 - Krämig Halloumi-masala med broccoli, krossade rostade jordnötter & basmatiris.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 40, dag 3 - Vegetarisk gulaschsoppa med pannstekt surdegsfocaccia & örtcréme.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 39, dag 1 - ”Indisk" pannkaka med ett krämigt stomp på potatis, vår curry, svenska ärtor & marinerade gröna oliver. Serveras med en syrlig kimchi/kantarellmayo.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 39, dag 2 - Risotto på hokkaidopumpa, riven extralagrad grana padano, skogschampinjon & vitlöksfräst svartkål. Serveras med side på edamamebönor med jalapeñoolja.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 39, dag 3 - ”Sloppy Joe". Handgjort briochebröd från Franska Bageriet i Göteborg med smakrik sojafärsragu på gullök, paprika, tomat & med senapspicklad västeråsgurka.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vecka 38, dag 2 - Fransk bondsallad. Ångad grovbulgur, marinerade gröna oliver med basilika, het fetaostkräm, rostade solrosfrön & stekt broccoli.
Emil Petzén
🕒 15 min
Curry Dahl med blomkål och gröna linser. Serveras med basmatiris och vitlöksstekt libabröd.
Emil Petzén
🕒 15 min
Saltbakade rödbetor med fetaostkräm, rostade pumpakärnor, grillad marinerad paprika, samt vitlök och örtfrästa gröna linser.
Emil Petzén
🕒 15 min
Fried rice med rostad broccoli, marinerade svarta bönor, teriyaki, gräslöksmayo & picklad rödlök.
Emil Petzén
🕒 15 min
Pitabröd från lokala Liba. Krispig falafel, baba-ganoush-yoghurt, örtgravad tomat, strimlad kål och chili-/vitlöksolja. Serveras med rostad potatis.
Emil Petzén
🕒 15 min
Pizza Bianco på libabröd med creme fraiche, svartpeppar, vitlök, rostad skogschampinjon, persilja, jalapeñomayo & picklad grön sparris.
Emil Petzén
🕒 15 min
Bao Buns med stekt tofu, krämig chili-coleslaw, rostade krossade jordnötter, vår teriyakisås och syrlig gurka. Kommer med rostad potatis.
Emil Petzén
🕒 15 min
Bimbimbap med stekt ägg, soyaglaserade svarta bönor, chilimayo & rostade solroskärnor.
Emil Petzén
🕒 15 min
Bakade rostade rödbetor med krämig polenta, salladsost marinerad i vitlök och örter, samt pumpafrön.
Emil Petzén
🕒 15 min
Tortilla-Wrap med creamycorn, falafel, marinerad zucchini & picklad tärnad rödlök. Serveras med rostad potatis.
Emil Petzén
🕒 15 min
”Vouef” Bourguignon. Vegetarisk tolkning på bouef bourginon. Gryta på skogschampinjoner, morötter, marinerade quornfiléer, rödvin, vitlök och örter. Serveras med rostad potatis och karamelliserad aioli vid sidan.
Emil Petzén
🕒 15 min
Rostad jordärtskocka med fetaostkräm & senapsfröinlagd morot. Örtmarinerad bönsallad med rödlök.
Emil Petzén
🕒 15 min
Taco med vår signaturfärs, picklad gurka, dragon/chilicréme & rostad lök. Serveras med ugnsrostad potatis.
Emil Petzén
🕒 15 min
Falafel, misobakade rödbetor, sockersaltad gurka, storbulgur & limeyoghurt.
Emil Petzén
🕒 15 min
Bibimbap med stekt ägg, harrisaglacerade edamamebönor, persiljemayo, pepparrotspicklad silverlök, saltinlagd vit sparris och jordnötter.
Emil Petzén
🕒 15 min
Glacerad vit sparris från Hjo, grillad marinerad aubergine, hummus & tahini, bakade tomater från Hällviken, frästa edamamebönor samt vår focaccia med gröna oliver, örter och hårdost.
Emil Petzén
🕒 15 min
Svamp-/tryffelpasta. Conchigliepasta med rostade skogschampinjoner från Hakaslätt i en krämig tryffel-/vitlök-/persiljesås och rostade pumpakärnor.
Emil Petzén
🕒 15 min
Vår burgare med syrad karamelliserad silverlök, fluffigt briochebröd med sesamfrön, aioli, rostad marinerad paprika. Serveras med rostad potatis och vår egna ketchup.
Emil Petzén
🕒 15 min
Sallad på rostad svartkål, gurka, jordgubbsvinaigrette, marinerad grillad paprika, gravade syrade tomater, mozzarella, samt belugalinser i vitlök och örter.
Emil Petzén
🕒 15 min
Tryffelravioli, Karl-Johan och soyaemulsion, ricotta- och olivcréme, vitlök och persiljerostat flatbread samt sidedish på rostad broccoli och romansallad. OBS ät senast 31/5 då raviolin har ett bäst-före datum.
Emil Petzén